L’Alcúdia de Crespins representa la comarca de la Costera a la gira d’Escena Erasmus 2018

L’Alcúdia de Crespins representa la comarca de la Costera a la gira d’Escena Erasmus 2018

Un any més, la comarca de La Costera serà protagonista de la gira “Les Europes Menudes” posada en marxa per Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Enguany serà l’Alcúdia de Crespins l’ajuntament seleccionat que agafa el torn de La Font de la Figuera, municipi que l’any passat va organitzar el fi de la gira de 2017.

“L’arribada del programa Les Europes Menudes” a l’Alcúdia de Crespins suposa un gran esdeveniment cultural, educatiu i de connexió amb els països que representa Escena Erasmus” ha afirmat Roberto Granero, regidor de Cultura. Per altra banda, l’alcalde Pepe Garrigós ha dit que es tracta d’una gran ocasió per a gaudir del teatre de qualitat i una magnífica oportunitat de cooperació amb la resta d’Europa”.

L’agenda prevista de la jornada del 16 de juny contempla la recepció a l’Ajuntament a les 12 del migdia, una visita guiada pel casc urbà de la població, un taller d’indumentària i balls tradicionals amb el grup de danses “La Garrofera” i la funció de “La Gran Final” a les 20 h. a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia de Crespins.

“La gran final” és la tercera part de la trilogia sobre les migracions que Escena Erasmus va començar amb “El Circ de la Frontera” i va continuar amb “La Fira Invisible”.

La nova producció d’Escena Erasmus és un espectacle interpretat per setze actrius i actors provinents d’onze nacionalitats diferents, que demostraran sobre l’escenari que és possible treballar junts i superar les nostres diferències. Una part del repartiment està composada per joves valencians, l’altra per joves europeus i l’altra per joves refugiats de diferents orígens.

Un espectacle en clau de comèdia ambientat en un gran estadi de futbol, ple de cançons, escrit per alguns del nostres millors dramaturgs i preparat i dirigit per professionals contrastats de l’escena valenciana.

“La gran final” ens parla, amb honestedat i esperança, de possibilitats efectives de construir-nos un futur millor.