Els actors i actrius d’Escena Erasmus participen en la presentació de la campanya «Llegir en valencià, paisatges de llegenda»

Els actors i actrius d’Escena Erasmus participen en la presentació de la campanya «Llegir en valencià, paisatges de llegenda»

A l’acte també han estat presents els membres de CRIT, la companyia de teatre que gestiona el projecte teatral europeu de la Universitat de València

Aquest matí a les 12.30 hores, s’ha presentant La campanya «Llegir en valencià, paisatges de llegenda», a la Sala Rex Natura d’Alzira.

Més de 50 institucions donen suport a la campanya «Llegir en valencià» i el seu objectiu de fomentar la lectura en valencià. Per a la Fundació Bromera és tot un privilegi comptar amb un suport del món econòmic, social i polític valencià tan sòlid per tal que la rellevància social i cultural de la iniciativa continue creixent i, alhora, faça augmentar el nombre de lectors.

En la 9a edició, «Llegir en valencià, paisatges de llegenda» convida els lectors a descobrir algunes de les llegendes millor guardades de les nostres terres. El primer llibre, La cara del moro d’Alacant, sobre la muntanya del Benacantil, es repartirà gratuïtament el diumenge 22 de juny amb el diari Levante-EMV. En total, es tracta d’11 llegendes, cadascuna escrita per un escriptor reconegut i ambientada en un dels nostres paisatges més emblemàtics. El Benicadell, la Calderona, el Cap d’Or de Moraira, la Valldigna, el Salt de la Nóvia, les Columbretes, el Penyagolosa, la Murta, el Castell de Xàtiva i la Font Roja són els paratges naturals que descobrirem en aquests nous títols. A més, cada llibre conté informació pràctica i interessant sobre els espais descrits i algunes recomanacions per a seguir llegint en valencià. Il·lustrades per Paula M. Rufat, les 11 històries són fruit del talent d’11 escriptors ben consolidats:  Joaquim G. Caturla, Joan Olivares, Raquel Ricart, Urbà Lozano, Isabel Canet, Maria Jesús Bolta, Anna Monner, Joan Andrés Sorribes, Josep Antoni Fluixà, Víctor Labrado i Isabel-Clara Simó.

La participació d’Escena Erasmus en la presentació de la campanya ha consistit en una breu adaptació teatral d’Anna Marí partint de la llegenda «El Gatet d’Otos» que ha escrit per a aquesta col·lecció l’autor Joan Olivares. En aquesta proposta teatral han participat Joan Peredo, Svenja Latzel, Laura Kreitmann, Annika Stiefel, Josep Zapater i Anna Marí. A més la presentació ha comptat amb música original de Panchi Vivó i Josep Zapater i amb coreografies de María José Soler.

Fins al 27 de juliol, els llibres de la col·lecció «Llegir en valencià, llegendes valencianes» es podran aconseguir amb el diari Levante-EMV cada dissabte i diumenge per només 1€, a excepció del primer, que es llança de manera gratuïta amb el diari del 22 de juny.