Escena Erasmus celebra amb la Conselleria d’Educació els 30 anys del programa Erasmus

Escena Erasmus celebra amb la Conselleria d’Educació els 30 anys del programa Erasmus

La Conselleria d’Educació va celebrar ahir els trenta anys del programa europeu Erasmus amb un acte que es va realitzar a la sala d’actes de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, amb la presència de la directora general de Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno, acompanyada d’altres alts càrrecs del Consell i de les universitats valencianes.

«El programa Erasmus ha tingut una gran transcendència en la vida de molts joves estudiants valencians i europeus, i ha sigut, sense dubte, una de les iniciatives europees més exitoses per a promoure i reforçar el sentiment de ciutadania europea i per a crear estrets lligams entre els joves dels països integrants de la Unió», ha destacat Bueno.

En l’acte s’han lliurat els premis del concurs ‘Erasmus = + Europa + Futur’, organitzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport amb la col·laboració d’Europe Direct, la Delegació del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes i les universitats valencianes, per a commemorar els trenta anys d’història d’aquest programa europeu.

«Totes les persones participants han coincidit que ser Erasmus ha sigut un punt d’inflexió en la seua vida: els ha obert el món; els ha permés conéixer profundament altres cultures, altres llengües, altres països; convertir-se en persones més tolerants; ampliar el seu horitzó i futur professional; crear estrets lligams d’amistat i, en moltes ocasions, conéixer l’amor de la seua vida», ha conclòs la directora general de Universitat, Investigació i Ciència.

Durant la celebració, el projecte teatral europeu ‘Escena Erasmus’ de la Universitat de València ha realitzat una representació teatral, escrita i muntada expressament per a la jornada. El Director General de Política Lingüística Ruben Trenzano va entregar als directors del projecte un diploma en agraïment a la implicació de la celebració dels 30 anys Erasmus i va destacar la important tasca de reflexió constant sobre Europa que fa aquest projecte teatral.

L’acte va concloure amb la intervenció del delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Exteriors, Joan Calabuig, i del vicerector d’Internalització i Cooperació de la Universitat de València, Guillermo Palao.