Les Europes Menudes visiten per primera vegada Riba-roja de Túria amb l’organització d’una jornada cultural de teatre

Les Europes Menudes visiten per primera vegada Riba-roja de Túria amb l’organització d’una jornada cultural de teatre

Valencia, 16 de juny de 2016. El municipi de Riba-Roja de Túria acollirà el proper diumenge 19 de juny el programa cultural Les Europes Menudes posat en marxa pel projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València amb el suport del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la UV.

L’Ajuntament de Riba-Roja de Túria ha aprofitat esta activitat per a organitzar la primera jornada cultural “Riba-roja i Europa” que realitzarà una variada programació d’actes durant tot el dia.

Pel matí, a les 10.30 h. s’ha organitzat una visita cultural guiada al Castell, a la Sala d’Exposicions El Molí i a l’Auditori on els actors i actrius d’Escena Erasmus realitzaran una acció de promoció del municipi a través de xarxes socials. Al migdia se celebrarà al Parc Maldonado un joc escènic amb l’Escola Municipal de Teatre de Riba-Roja on també participarà la companyia Escena Erasmus i el públic assistent.

Ja de vesprada, a les 18.00 h. a l’Auditori se realitzarà la conferència “El projecte teatral europeu Escena Erasmus i la seua implicació en els nostres pobles” a càrrec de l’equip artístic i directiu del projecte teatral universitari.
La jornada acabarà a les 19.30 h. a l’Auditori amb la representació de l’espectacle ‘El circ de la frontera’ de la companyia europea. L’última producció d’Escena Erasmus parla del drama dels refugiats a les fronteres d’Europa però també fa historia sobre molts procesos de migració forçosa que s’han donat arreu del món. Un muntatge que parteix del llenguatge còmic del circ-teatre per a retratar una realitat gens amable. L’espectacle ha estat escrit per set dramaturgs valencians de diferents generacions i estils i dirigit per Anna Marí.  L’entrada a l’espectacle és gratuïta.

Per al regidor de cultura de l’Ajuntament de Riba-Roja de Túria “Esta iniciativa pretén posar en contacte l’experiència municipal amb l’experiència europea, a la vegada que és un intent de posar sobre la taula el tema de les fronteres entre les persones des d’una visió escénica”, assegura el regidor de Cultura, Miquel Castillo, que assegura que serà una “experiència molt enriquidora amb joves de diversos països” en col·laboració amb l’Escola Municipal de Teatre i l’Associació Cultural Cervantes.