Ontinyent i Fontanars dels Alforins protagonitzen aquesta setmana la gira de Les Europes Menudes a la Vall d’Albaida

Ontinyent i Fontanars dels Alforins protagonitzen aquesta setmana la gira de Les Europes Menudes a la Vall d’Albaida

‘El circ de la frontera’ és el nou espectacle d’Escena Erasmus que es podrà veure a les dos poblacions de la comarca este any

El programa cultural Les Europes Menudes posat en marxa per la Universitat de València a través del seu projecte teatral europeu Escena Erasmus i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València arriba esta setmana a la Vall d’Albaida.

A Ontinyent, l’espectacle s’emmarca dins de la programació cultural de l’Ajuntament i com a final de curs del programa Universitat i Societat de la seu local universitària a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València. La presència a Ontinyent d’Escena Erasmus ve precedida per un gran èxit d’acollida i de públic que l’any passat ja va omplir el Teatre Echegaray amb la representació d’“Europa, cabaret del desencant”. La nova producció d’esta companyia europea ‘El circ de la frontera’ es podrà veure aquest dijous 30 de juny a les 19.00 h. al Teatre Echegaray, l’entrada és lliure amb invitació. Les invitacions es poden arreplegar a la Consergeria de l’Aulari Nou del Campus d’Ontinyent que està al Carrer Echegaray, 3.

El torn per a Fontanars del Alforins serà el dia 2 de juliol on Les Europes Menudes amb el suport de l’Ajuntament ha organitzat tot un programa d’actes on el diàleg intercultural serà el denominador comú de la jornada. Pel matí, s’ha organitzat una visita cultural guiada a la població on els actors i actrius d’Escena Erasmus i tots els visitants que vulguen sumar-se podran fer una acció de promoció del poble a través de xarxes socials. A continuació, la companyia europea ha preparat jocs infantils a la Piscina Municipal. Ja per la vesprada, a la mateixa piscina, els actors i actrius han organitzat una trobada de joves per a parlar d’Europa. Per la nit, a les 22.30 h. a la Casa de la Cultura es podrà veure l’espectacle ‘El circ de la frontera’, l’entrada és gratuita fins a completar aforament. L’espectacle està recomanat per a majors de 14 anys.

Per a l’alcalde de Fontanars dels Alforins, Julio Biosca: “que un espectacle amb la qualitat escènica que oferix Escena Erasmus faça parada en un poble tan menut com el nostre és una oportunitat única que no hem volgut desaprofitar”. A més afegeix que “la temàtica elegida, en la qual el poble s’ha mostrat sobradament sensibilitzat i l’oferta d’activitats durant el dia faran que la convocatòria siga un èxit de participació”.

Una reflexió al voltant dels refugiats

L’última producció d’Escena Erasmus parla del drama dels refugiats a les fronteres d’Europa però també fa història sobre molts procesos de migració forçosa que s’han donat arreu del món. Un muntatge que parteix del llenguatge còmic del circ-teatre per a retratar una realitat gens amable. En l’elaboració d’aquest espectacle han participat set dramaturgs valencians de diverses generacions i estils: Manuel Molins, Maribel Bayona, Jacobo Pallarés, Guada Sáez, Mertxe Aguilar, Daniel Tormo i Anna Marí. Aquesta última, a més, signa la direcció d’escena. El muntatge està protagonitzat per dotze actors i actrius d’Espanya, Alemanya, Bèlgica, Grècia, Estònia, Regne Unit, Itàlia i Xile.