Otos obri la gira de Les Europes Menudes amb ‘El viatge impossible’ d’Escena Erasmus i Cultura Diputació de València

Otos obri la gira de Les Europes Menudes amb ‘El viatge impossible’ d’Escena Erasmus i Cultura Diputació de València

L’últim muntatge es podrà veure aquest dissabte 12 de juny a les 22.30 h. a la Plaça del Llaurador d’Otos i el diumenge a l’auditori de Càrcer

El projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València, obrirà la gira 2021 de Les Europes Menudes al municipi d’Otos (la Vall d’Albaida) aquest dissabte. La gira, que enguany compleix la seua novena edició, és un programa posat en marxa per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València en col·laboració amb la Universitat de València amb l’objectiu d’establir un pont de diàleg, convivència i col·laboració entre un grup de joves europeus i la vida social i cultural de cadascun dels municipis que visiten, no només per dinamitzar-la a través d’activitats de convivència, sinó per oferir un espectacle teatral que oferisca una reflexió constant sobre la nostra manera de ser europeus.
El plat fort d’aquesta jornada serà la representació del nou espectacle d’Escena Erasmus ‘El viatge impossible’ que se realitzarà a les 22.30 h. a la Plaça del Llaurador del municipi del Benicadell.
‘El viatge impossible’ està dirigit per Josep Valero, amb textos escrits a propòsit per quatre destacats dramaturgs de l’escena valenciana: Daniel Tormo, Guadalupe Sáez, Isabel Martí i Gemma Miralles. L’espectacle està protagonitzat pel canari Nicolás Aranda, els francesos Arnaud Barennes i Sélune Cannizzo, la italiana Allegra Florioli, la valenciana Elena Francés, la suïssa Paloma Gros-Hostettler i l’alemanya Kika Miederhoff.
Enguany, el muntatge es basa en la idea de “viatge” en aquests temps en què viatjar és més difícil que mai. L’espectacle fa la reflexió que potser tornar als pobles és una idea sana i efectiva per a reconstruir el nostre món i les nostres vides. Per al director del muntatge, Josep Valero: “L’espectacle en si és un viatge, apel·la a l’ànima dels nostres pobles, als anhels compartits de tornar a celebrar les festes i viure en comunitat, però també hem volgut mostrar l’aïllament que han viscut els nostres majors, el viatge interior que hem hagut de fer en aquest període de confinament”.
Per a l’alcalde d’Otos, Mario Mira: “Projectes com aquest on participen joves de diversos països son molt enriquidors ja que per un costat motiven la participació dels estudiants en la vida cultural i per un altre dona l’oportunitat de conèixer diferents cultures”. A l’acte hi assistirà el Diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius.
Càrcer, el següent poble de la gira
El diumenge el projecte Escena Erasmus viatjarà fins a la comarca de la Ribera Alta per a representar l’espectacle al municipi de Càrcer. La representació tindrà lloc al Centre Cultural “Antonio Rodríguez Castellano” a les 19 h. L’entrada serà gratuïta fins a completar aforament. Es guardaran totes les mesures de control per la Covid-19. Al web escenaerasmus.eu es poden consultar tots els municipis i detalls d’aquesta gira.