Quart de Poblet obri demà la gira 2017 de Les Europes Menudes amb l’espectacle ‘La Fira Invisible’ d’Escena Erasmus

Quart de Poblet obri demà la gira 2017 de Les Europes Menudes amb l’espectacle ‘La Fira Invisible’ d’Escena Erasmus

  • La cita està patrocinada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial a través de la seu Universitat i Societat-Unisocietat de la Universitat de València a Quart de Poblet
  • El nou espectacle es podrà veure demà a les 20.30 h. a l’Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet amb entrada gratuïta

El municipi de Quart de Poblet serà l’encarregat demà d’encetar la gira del programa cultural Les Europes Menudes posat en marxa per cinquè any consecutiu per Escena Erasmus-Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

El nou espectacle d’Escena Erasmus, ‘La fira invisible’ passa examen a la situació política, social i cultural que afecta actualment a Europa i podrà veure’s demà a les 20.30 h. a l’Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet.‘La fira invisible’ és la segona part d’una trilogia d’espectacles sobre les migracions que Escena Erasmus va començar l’any passat amb ‘El circ de la frontera’ i que també es va veure a Quart de Poblet, i que continuarà l’any que ve amb una producció cofinanciada pel programa Erasmus+ de la Unió Europea.

Segons ha explicat Anna Marí, la directora de l’espectacle i codirectora d’Escena Erasmus, en la última escena de l’espectacle de l’any passat veíem com una família que s’havia vist obligada a fugir del seu país aconseguira arribar a Europa després d’un temps de patiment a l’altra banda de la frontera. Ara, trobem a la mateixa família ja dins d’Europa, i veurem com només entrar s’ha vist atreta per una fira molt especial. Una fira és un lloc brut i brillant, sinistre i màgic, un espai nòmada que es repeteix a totes les ciutats d’Occident. «El públic es trobarà amb una explosió de creativitat gràcies als estudiants-actors Erasmus», ha assenyalat Marí.

L’espectacle està escrit a propòsit pels dramaturgs valencians Gabi Ochoa, Javier Sahuquillo (recentment premiat amb el Premi de la Crítica Valenciana 2017), Guada Sáez, Daniel Tormo i la pròpia Anna Marí, que firma una de les escenes de l’espectacle. El muntatge està protagonitzat per 12 actrius i actors europeus de 7 nacionalitats diferents.

Aquesta col·laboració amb l’Ajuntament de Quart de Poblet i la seua àrea de Cultura ve propiciada gràcies a l’acord entre el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i el propi consistori a través del programa de formació contínua Unisocietat. Per al seu Vicerector, Jorge Hermosilla «Escena Erasmus ha tingut l’habilitat de sumar esforços tant interns com externs: la implicació de tres vicerectorats de la Universitat, la Diputació de València i els ajuntaments, fa que s’aconseguisca una gira on estiguen representades pràcticament la totalitat de les comarques de la província de València».