Alfarb acull demà dissabte una jornada intercultural amb Les Europes Menudes d’Escena Erasmus

Alfarb acull demà dissabte una jornada intercultural amb Les Europes Menudes d’Escena Erasmus

La jornada acabarà amb l’espectacle ‘El circ de la  frontera’ que parla del drama dels refugiats al nostre continent

Alfarb tancarà la tercera setmana de la gira de Les Europes Menudes, el programa cultural posat en marxa pel projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València i l’àrea de cultura de la Diputació de València que aquest any compleix la quarta edició.

Al poble del Marquesat el projecte europeu i la regidoria de cultura de l’ajuntament han preparat una sèrie d’activitats que volen promoure la convivència entre totes les cultures representades i crear ponts de diàleg entre els actors d’Escena Erasmus i diversos col.lectius socioculturals locals.

El matí de demà dissabte dia 9 de juliol, iniciarà amb una visita guiada a la població que servirà per a fer una acció de promoció turística del poble mitjançant les xarxes socials. A continuació en el Parc del Llaurador se celebrarà la festa intercultural ‘Europa celebra Alfarp’, un acte on es podran tastar diferents plats típics freds de diverses nacionalitats, i on el públic assistent podrà aprendre a ballar diverses danses tradicionals de Canàries, Àustria, Xile, Irlanda o Itàlia. Les ames de casa, l’escola de tabal i dolçaina i el grup de danses d’Alfarb també estaran presents en el acte oferint els seus plats, la seua música i els seus balls als participants.

El circ de la frontera o el drama dels refugiats

L’última producció d’Escena Erasmus parla del drama dels refugiats a les fronteres d’Europa però també fa història sobre molts procesos de migració forçosa que s’han donat arreu del món. Un muntatge que parteix del llenguatge còmic del circ-teatre per a retratar una realitat gens amable. En l’elaboració d’aquest espectacle han participat set dramaturgs valencians de diverses generacions i estils: Manuel Molins, Maribel Bayona, Jacobo Pallarés, Guada Sáez, Mertxe Aguilar, Daniel Tormo i Anna Marí. Aquesta última, a més, signa la direcció d’escena. El muntatge està protagonitzat per dotze actors i actrius d’Espanya, Alemanya, Bèlgica, Grècia, Estònia, Regne Unit, Itàlia i Xile.

L’espectacle es podrà veure a les 20 h. a la Casa de la Cultura d’Alfarb. L’entrada és lliure i grauïta i l’espectacle està recomanat per a majors de 14 anys. A l’acabar, l’equip artístic de l’espectacle realitzarà un col·loqui amb el públic.

Des de l’organització de Les Europes Menudes volen posar de manifest “l’originalitat i el treball amb el que s’ha muntat aquesta jornada, així com la il·lusió amb la que l’Ajuntament d’Alfarb s’ha implicat en l’organització de totes les activitats de demà”.