Algar de Palància i Massalfassar acullen aquest cap de setmana la gira de «Les Europes Menudes» d’Escena Erasmus i la Diputació de València

Algar de Palància i Massalfassar acullen aquest cap de setmana la gira de «Les Europes Menudes» d’Escena Erasmus i la Diputació de València

Algar de Palància (dissabte, 28 de novembre les 19.30 h.) i Massalfassar (diumenge, 29 de novembre les 19 h.) acolliran aquest cap de setmana la representació de l’obra ‘El show del nou món’, dins del programa ‘Les Europes Menudes’ del projecte Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Algar de Palància i Massalfassar són dues de les 15 localitats de la província de València que una desena de joves actors i actrius europeus recorreran per posar sobre l’escenari una obra escrita pel dramaturg Daniel Tormo, amb la direcció d’Anna Marí, que recull una visió crítica de la realitat europea actual, afectada per la crisi sanitària i climàtica. El programa va arrencar a l’octubre a Bellreguard i acabarà la seua gira d’exhibició a Énguera el proper 13 de desembre.

L’alcalde de Massalfassar, Álvaro Montañés, ha valorat molt positivament l’activitat ja que «Massalfassar sempre ha mostrat interès per la cultura i especialment pel teatre, amb molta tradició a la població. Per això ens fa especial il·lusió participar en aquest projecte cultural, igualitari i europeista, que suposa una oportunitat per intercanviar experiències i és una finestra per donar a conèixer el nostre poble «.

‘El show del nou món’ està protagonitzat per una companyia de còmics amb noms d’animals que ha muntat un ‘presumpte’ espectacle de varietats per parlar de el nou món en el qual està submergit la societat actual; però aquesta companyia pateix l’absència de dos dels components més importants, cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització d’escenes i significats.

Aquesta és la sinopsi de l’obra, amb un text «escrit des de l’humor i la distància, com un intent de comprensió del món en què vivim i del que ens està succeint com a espècie. I a el mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que es dediquen a alegrar la vida dels altres, cosa que ara se’ns fa molt necessària «, apunta la directora de l’espectacle, Anna Marí.

L’entrada a l’espectacle és gratuïta fins a completar l’aforament reduït a l’50% en cadascun dels espais. L’organització de l’acte ha activat el protocol de prevenció i seguretat davant la Covid-19 i realitzarà el control de temperatura corporal, la traçabilitat de dades dels assistents, així com l’ús obligatori de mascareta i distància interpersonal en els centres.