Alcoi i Bocairent inauguren la gira «M’importa» 2020 aquesta setmana

Alcoi i Bocairent inauguren la gira «M’importa» 2020 aquesta setmana

La gira ‘M’importa’ de l’IVAJ porta ‘El show del nou món’ d’Escena Erasmus a Alcoi i Bocairent, capitals culturals valencianes 2020-2021

  • El proper dijous, 5 de novembre, comença a Alcoi a les 19 h.
  • L’obra presenta una visió crítica i mordaç de la realitat europea actual

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amb el suport de Carnet Jove, porta el nou espectacle d’Escena Erasmus de la Universitat de València, titulat ‘El show del nou món’, a les dues capitals culturals valencianes 2020-2021: Alcoi i Bocairent, inaugurant així la gira 2020 ‘M’importa’ de l’IVAJ.

Escena Erasmus obrirà la gira el dijous 5 de novembre al Teatre Calderón d’Alcoi a les 19.00 hores. A més, la companyia teatral realitzarà una visita a la capital cultural i assistirà a una recepció a el grup per conèixer el projecte teatral en el qual participen joves de diverses procedències. L’entrada és amb invitació. Les invitacions es poden reservar a taquilla@teatrecalderonalcoi.com detallant nom complet, e-mail i telèfons dels assistents. S’haurà d’indicar, a més, quantes butaques es volen i si són convivents o no. Més info a l’Espai Jove d’Alcoi.

Divendres, 6 de novembre, es realitzarà una doble funció al Teatre Avenida de Bocairent: una matinal per a estudiants dels instituts d’Educació Secundària i públic juvenil a les 13.00 hores i una vespertina, oberta al públic a les 19.00 hores.

El director de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha destacat que «la gira M’importa ha volgut viatjar, tot i les dificultats imposades per la pandèmia, a aquestes dues capitals culturals, perquè la cultura no pot parar en un any especialment rellevant per les seves capitalitats. «

El protocol COVID-19 per a aquestes funcions estableix l’ús obligatori de mascareta, gel hidroalcohòlic, distància de seguretat entre butaques i aforament reduït. A l’entrada al recinte es mesurarà la temperatura corporal de les persones assistents.

Des de la direcció de la gira s’insisteix en que «el teatre és un espai segur i que tots els agents culturals treballen per fer de la cultura una activitat segura».

La gira ‘M’importa’ seguirà a Vilafranca, el 26 de novembre i a la Mata, el 27 de novembre.

‘El show del nou món’

Una desena d’actors i actrius presenten la visió més crítica i mordaç de la realitat europea actual, greument ferida per les crisis sanitària i climàtica.

‘El xou del nou món’, obra de dramaturg Daniel Tormo i dirigida per Anna Marí, està protagonitzada per una companyia de còmics amb noms d’animals que ha muntat un peculiar espectacle de varietats per parlar del nou món en què està submergida la societat actual. Però la companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats.

Aquesta és la sinopsi de l’obra, amb un text «escrit des de l’humor i la distància, com un intent de comprensió del món en què vivim i del que ens està succeint com a espècie, i al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que es dediquen a alegrar la vida dels altres, cosa que actualment se’ns fa molt necessària», segons la directora de l’espectacle, Anna Marí.

Al repartiment hi figuren Ellen Barnes (York-Regne Unit), Celia Burgos (Benigànim-València), Sarah Grüninger (Marburg-Alemanya), Celio Hernández (Almansa-Castella-la Manxa), Laura Magallón (València, Comunitat Valenciana), Cima Nadaf (Barquisimeto-Veneçuela), Núria Parella (Énguera, Comunitat Valenciana), Eetu-Pekka Parkkinen (Joensuu-Finlàndia), Aaron Sánchez (Xest-Comunitat Valenciana) i Sergio Villa (Mislata-Comunitat Valenciana).

Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut, 2011; Premi Talent Jove, 2018 i Menció Especial del Patrimoni 2018 de la Pearle Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en què participen estudiants Erasmus i estudiants locals per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural de les ciutats d’acollida, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

Gira ‘M’importa’

L’any passat, la Gira ‘M’importa’ va viatjar a Alacant, Castelló i Morella amb l’espectacle ‘Una cançó per a Europa «.

‘M’importa’ és un programa d’educació en valors de l’IVAJ que dóna visibilitat a la gent jove implicada, amb ganes de fer coses per canviar el món i, a el temps, ofereix eines per poder fer-ho.

Més informació a: https://www.escenaerasmus.eu/val/ivaj-importa/