Bellreguard i Barx protagonitzen l’inici de la gira 2020 de Les Europes Menudes d’Escena Erasmus i Diputació de València

Bellreguard i Barx protagonitzen l’inici de la gira 2020 de Les Europes Menudes d’Escena Erasmus i Diputació de València

El projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València dona el tret d’eixida a l’esperada gira 2020 del programa “Les Europes Menudes. Els municipis saforencs de Bellreguard i Barx protagonitzaran l’inici d’una gira que portarà la companyia europea de teatre universitari a 15 poblacions de les comarques valencianes.

Per a l’alcalde de Barx, Miguel Donet “és una sort i ens sentim realment afortunats de tornar a formar part dels municipis seleccionats per a la Gira Escena Erasmus. Des de l’equip de govern sempre hem apostat per una programació cultural de qualitat i en difondre valors com la tolerància en la diversitat de pobles i cultures. Amb aquest projecte la Diputació de València ens dona la oportunitat de acomplir estos objectius i de difondre la nostra cultura i la idiosincràsia del nostre poble arreu del món.”

‘El show del nou món’ és el muntatge d’enguany i està protagonitzat per una companyia de còmics amb noms d’animals que ha muntat un presumpte espectacle de varietats per a parlar del nou món en el qual està submergida la societat actual; però aquesta companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats.

Aquesta és la sinopsi de l’obra, amb un text “escrit des de l’humor i la distància, com a un intent de comprensió del món que vivim i del que ens està succeint com a espècie, i al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que es van dedicar a alegrar la vida dels altres; cosa que ara se’ns fa molt necessari”, ha apuntat la directora de l’espectacle, Anna Marí.

Bellreguard, cultura i participació per a l’estrena d’Escena Erasmus

El municipi saforenc ha preparat tota una sèrie d’activitats per a convertir-se en la capital Escena Erasmus amb motiu de l’estrena del nou espectacle d’Escena Erasmus “El show del nou món”.

Per a Àlex Ruiz, alcalde de Bellreguard “Tenim un gran repte i responsabilitat al rebre l’estrena de la gira “Les Europes Menudes” al nostre poble. Encetem el projecte d’Escena Erasmus amb molta il·lusió i acompanyat d’una treballada programació cultural que complementarà i acollirà l’espectacle del dissabte 17 d’octubre. El nostre compromís ferm amb la cultura va de la mà de la implicació del teixit associatiu i la ciutadania del poble, condició fonamental per aconseguir que siga tot un èxit la jornada.”

Hui divendres, 16 a les 19 h. el Clot de l’Era serà l’escenari de la inauguració de l’exposició al carrer “Enfilant Bellresguard”, resultat d’un projecte participatiu promogut per l’Espai Creatiu Comunitari i Teixint Vincles, amb el suport de la Regidoria de Cultura Democràtica de l’Ajuntament i la col·laboració del veïnat de la població. A continuació, l’Escola de Teatre de Bellreguard presentarà una proposta escènica sorpresa. Després serà el torn per a la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Bellreguard i a les 20 h. del Grup de Danses “La Forca”.

El dissabte la Casa de la Cultura acollirà pel matí l’espai d’idees “El paper de la cultura en el desenvolupament local” a les 11 h. del matí i a les 12.30 h. es realitzarà un passacarrer musical per a que els actors i actrius d’Escena Erasmus descobrisquen el poble acompanyats de la Banda de Música de Bellreguard.

A les 20 h. arribarà el plat fort amb l’estrena de l’espectacle “El show del nou món” d’Escena Erasmus. L’entrada és lliure i l’aforament limitat pels protocols de seguretat Covid-19.