El projecte teatral Escena Erasmus torna a la Nau

El projecte teatral Escena Erasmus torna a la Nau

Després d’una gira amb més de 10.000 persones, l’espectacle sobre Lorca i Calderón, dirigit per Antoni Tordera, es reposa a València

El projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València torna al Centre Cultural La Nau amb l’espectacle europeu “Lorca, Calderón y los estudiantes de Babel”, dirigit per Antoni Tordera. Aquest espectacle, produït per Acción Cultural Española (AC/E) i que ha guanyat per tercer any consecutiu el programa Las Huellas de la Barraca 2012, es representarà del 29 al 31 d’octubre. L’entrada és lliure i la invitació caldrà recollir-la dues hores abans a la Consergeria de la Nau.

Quan el finançament del programa Erasmus és notícia, aquest grup teatral que recluta estudiants Erasmus, és un exemple de la presència de l’esperit europeu. Cal recordar que Escena Erasmus de la Universitat va guanyar el premi Carlemany de la Joventut 2011, atorgat pel Parlament Europeu, i amb aquest espectacle, que ara es reposa, han aconseguit una nova fita. Durant aquest estiu han recorregut més de 40 municipis de tota la geografia espanyola i han participat en certàmens tan importants com el Festival de Teatro Clásico de Almagro, el Festival d’Olite i en el Festival Clásicos a Alcalá. A les representacions han assistit més de 10.000 persones.

Ara, com a tancament de la gira, tornen a València dins la Setmana de Benvinguda de la Universitat de València. Les representacions es realitzaran del 29 al 31 d’octubre, a les 19:30 h, a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. A l’acte de reestrena, que tindrà lloc el 29 de juny, han estat convidats, entre d’altres autoritats, els cònsols i el cos diplomàtic europeu representat a València. 

Més de 200 Eramus es presenten al càsting per al nou curs

Escena Erasmus també comença aquest nou curs amb les proves de selecció que es realitzaran aquesta setmana per al nou grup d’actors d’aquest curs acadèmic. A la preinscripció s’han presentat més de 200 alumnes Erasmus i de la UV d’Alemanya, Anglaterra, Àustria, el Brasil, Colòmbia, França, Grècia, Itàlia, Romania, Kosovo, Rússia, Luxemburg, Mèxic, Polònia, Suècia i Suïssa. Així és que s’espera un càsting dur, perquè només són seleccionats una vintena d’estudiants.

Enguany, com a novetat, Escena Erasmus organitzarà tot un seguit de tallers monogràfics de diferents disciplines artístiques per aprofitar el gran potencial europeu i internacional que representen aquestes beques d’estudi.

El projecte teatral Escena Erasmus torna a la Nau