Escena Erasmus se suma als actes del Dia d’Europa organitzats per la Generalitat Valenciana

Escena Erasmus se suma als actes del Dia d’Europa organitzats per la Generalitat Valenciana

El projecte Erasmus+ Scene Network a través de la seu central d’Escena Erasmus a València i la Fundació General de la Universitat de València s’ha sumat als actes de celebració del Dia d’Europa que han tingut lloc al Palau de la Generalitat aquest dimecres, 9 de maig. En aquest marc, el gerent de la Fundació, Cristóbal Suria, ha presentat el projecte europeu teatral Erasmus+ Scene Network i el codirector Josep Valero ha presentat tres peces com a avantsala a l’Erasmus Scene European Festival, que acollirà el Centre Cultural La Nau del 21 al 25 de maig.

En la seua intervenció, Cristóbal Suria ha recordat que “València és una de les ciutats europees amb major recepció d’estudiants Erasmus” i que, en l’actualitat, “s’ha convertit en seu de les iniciatives Escena Erasmus que existeixen a Europa”.

El projecte Escena Erasmus va nàixer fa quasi una dècada amb la finalitat d’integrar als estudiants Erasmus que volgueren millorar les seues competències lingüístiques, interpretatives i relacionals utilitzant les arts escèniques i, en concret, el teatre, com a vehicle i com a potenciador de la seua actitud innovadora i la seua creativitat.

Des de llavors, la Universitat de València treballa en la dinamització i ampliació del projecte a altres ciutats europees a través de les seues universitats. “Per aquesta raó, des de la Universitat consideràrem plantejar un projecte d’intercanvi amb altres països europeus que es va materialitzar en Erasmus+ Scene Network, amb el principal objectiu d’integrar diferents col·lectius de la ciutadania, centrat en col·lectius de persones refugiades i migrants, a través de la seua participació en una iniciativa concebuda inicialment per als estudiants Erasmus”, ha explicat Suria.

El projecte Erasmus+ Scene Network està finançat per la Unió Europea i el componen quatre socis de tres països europeus: la Fundació General de la Universitat de València, capdavantera de la iniciativa, la companyia de teatre CRIT i les universitats de Marburg (Alemanya) i Pàdua (Itàlia). A través d’Erasmus+ Scene Network s’ha creat la primera xarxa universitària teatral europea per a l’intercanvi d’experiències culturals realitzades per grups d’estudiants Erasmus, juntament amb estudiants locals, refugiats i immigrants.

“La posada en escena final del projecte és el festival europeu de teatre Erasmus Scene European Festival, que se celebrarà del 21 al 25 de maig a La Nau de la Universitat i que inclou l’estrena de les produccions teatrals desenvolupades pels diferents grups que han participat, amb més de 40 actors i actrius procedents de 25 països, a més de conferències, tallers de dramatització i trobades de formació”, ha recordat.

Com a cloenda de l’acte, Josep Valero, director d’Escena Eramus de la Universitat de València, ha dirigit una ‘performance’ com a avanç a les representacions teatrals que s’estrenaran al llarg del festival.

Ha presidit l’acte el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha estat acompanyat també pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig.