Europa reconeix el projecte teatral Erasmus+ Scene Network amb el Segell Europeu del Patrimoni Cultural

Europa reconeix el projecte teatral Erasmus+ Scene Network amb el Segell Europeu del Patrimoni Cultural

eych2018-logo-fake_9

 

El projecte europeu teatral Erasmus+ Scene Network, liderat per la Fundació General de la Universitat de València, ha sigut premiat per la Comissió Europea amb el Segell Europeu del Patrimoni Cultural, un reconeixement que és atorgat a aquelles iniciatives que contribueixen a l’assoliment dels objectius de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018.

La concessió d’aquest Segell atorga el dret a usar la identitat visual de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, proporcionant així als beneficiaris del projecte Erasmus+ una major visibilitat. A més, garanteix la difusió del projecte seleccionat a nivell nacional i europeu.

Erasmus+ Scene Network és un projecte cultural europeu basat en el teatre i l’educació, dirigit als estudiants Erasmus, els estudiants valencians i els refugiats a València. L’objectiu principal és establir un punt de trobada entre tots ells perquè puguen treballar conjuntament amb una finalitat comuna: la creació d’uns espectacles teatrals. Aquest procés conduirà a l’adquisició de competències lingüístiques, comunicatives, artístiques i expressives per a millorar alguns aspectes de la integració i l’ocupabilitat dels participants. Així doncs, el que es pretén és la integració de ciutadans refugiats, immigrants i estudiants Erasmus, a través de l’aprenentatge de llengües, utilitzant el teatre i les arts escèniques com a vehicle de cohesió.

El projecte està integrat per quatre socis de tres països europeus: la Fundació General de la Universitat de València (Espanya, coordinadora del projecte), Philipps-Universität Marburg (Alemanya), Università degli Studi di Padova (Itàlia) i la companyia valenciana de teatre CRIT (Espanya); i culminarà amb la celebració de l’Erasmus Scene European Festival, del 21 al 25 de maig, al Centre Cultural La Nau, seu que reunirà a València els membres de la primera xarxa europea de teatre Escena Erasmus.

+info: www.escnetwork.eu