Escena Erasmus tanca aquesta setmana la gira #AmbLesRefugiades de l’IVAJ a Benicàssim i Almassora

Escena Erasmus tanca aquesta setmana la gira #AmbLesRefugiades de l’IVAJ a Benicàssim i Almassora

Benicàssim i Almassora tancaran aquesta setmana la gira #AmbLesRefugiades de l’IVAJ i Escena Erasmus de la Universitat de València. El dijous 14 de juny serà el torn de Benicàssim amb una funció per a instituts de secundària de la comarca a les 12 h. al Teatre Municipal. De vesprada, i sempre a Benicàssim la companyia oferirà un passe obert amb el Casal Jove de la població, on la joventut local podrà conéixer de primera mà als actors i les actrius d’Escena Erasmus. La gira arribarà a la seua fi aquest divendres 15 de juny amb dues funcions, una per a públic juvenil i estudiants (12 hores) i una altra per a públic en general que arrancarà a les 20 hores. Les entrades són gratuïtes, limitades a l’aforament del Auditori Les Boqueres.

#AmbLesRefugiades és un programa de sensibilització social al voltant del drama de les persones refugiades. Està emmarcat en el cicle d’educació en valors “M’importa” de l’IVAJ de la Generalitat Valenciana. “La gran final” és la tercera part de la trilogia sobre les migracions que Escena Erasmus va iniciar amb “El circ de la frontera” i va continuar amb “La fira invisible”.

Es tracta d’un espectacle interpretat per un elenc procedent de diferents llocs del món per a demostrar sobre l’escenari que és possible treballar junts i superar diferències. A més de joves europeus, en la representació participen refugiats de diferents orígens. En clau d’humor, l’obra està ambientada en un gran estadi de futbol, repleta de cançons i escrita i dirigida per professionals de l’escena valenciana.

L’espectador se situa en la Unió Europea l’any 2038. La selecció de futbol europea, que participa per primera vegada en un mundial de futbol, arriba a la final. El partit es juga a Europa. Quins seran els seus jugadors i a quins Europa representaran són algunes de les preguntes que l’elenc traslladarà al públic, que es preguntarà què UE haurem sigut capaces de crear i si estem orgullosos d’aquesta.