Les Europes Menudes arriben este divendres a Potries

Les Europes Menudes arriben este divendres a Potries

  • L’espectacle ‘La fira invisible’ es podrà veure a les 22 h. al Pati de l’Escola, l’entrada és lliure i gratuïta. El muntatge no està recomanat per a menors de 14 anys.

Potries será l’encarrregat de prendre el testimoni de Ròtova i es converteix així en el municipi representant de la Safor per a la gira 2017 de Les Europes Menudes.

La gira de Les Europes Menudes és una iniciativa del projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València i de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Com a objectiu principal té el d’acostar les produccions teatrals del projecte a pobles menuts amb la intenció de bastir un pont de diàleg entre esta companyia europea y els habitants de la població en una reflexió constant sobre l’Europa que ens ha tocat viure.

L’Ajuntament de Potries ha organitzat tot un programa d’actes intens per a potenciar aquesta convivència i diàleg i posar en valor els seus recursos culturals. Així, pel matí, els actors i actrius d’Escena Erasmus coneixeran la ruta de l’aigua i el museu terrer de la localitat. Ja per la vesprada, a les 18.30 h. a la Casa de la Cultura, el titellaire local Josep Escrivà oferirà l’espectacle «Don Pepino» amb entrada gratuïta.

A les 22 h. serà el torn de ‘La fira invisible’ l’últim espectacle d’Escena Erasmus. La segona part de la trilogia sobre les migracions que va iniciar l’any passat amb ‘El circ de la Frontera’ i que, en aquesta ocasió ha estat escrita per Javier Sahuquillo, Gabi Ochoa, Guada Sáez, Daniel Tormo i Anna Marí, qui també firma la direcció escènica del muntatge.

Segons ha explicat Anna Marí, la directora de l’espectacle i codirectora d’Escena Erasmus, en la última escena de l’espectacle de l’any passat veíem com una família que s’havia vist obligada a fugir del seu país aconseguira arribar a Europa després d’un temps de patiment a l’altra banda de la frontera. Ara, trobem a la mateixa família ja dins d’Europa, i veurem com només entrar s’ha vist atreta per una fira molt especial. Una fira és un lloc brut i brillant, sinistre i màgic, un espai nòmada que es repeteix a totes les ciutats d’Occident. “El públic es trobarà amb una explosió de creativitat gràcies als estudiants-actors Erasmus”, ha assenyalat Marí.

La jornada acabarà a la mitjanit a la Plaça del País Valencià, amb una festa que l’ajuntament ha titulat «El comboi dels balls del món» i on es podran ballar des de les peces més tradicionals del repertori valencià fins a balls tradicionals europeus com el brandle, el cercle circassià, el chapelloise o la dansa basca.

L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, no amaga la seua il·lusió: «És per a nosaltres un plaer acollir el projecte de les «Menudes Europes», ja que per a un poble menut de tan sols 1.000 habitants és difícil poder tenir accés a este tipus d’activitats culturals; però sobretot, ens il·lusiona poder compartir durant dos dies a joves de diferents llocs d’Europa per poder intercanviar aspectes culturals, experiències i debatre sobre quin és la seua visió d’Europa i cap a on va aquesta».