Ontinyent acull hui la gira de ‘Les Europes Menudes’ amb el nou espectacle d’Escena Erasmus de la Universitat de València

Ontinyent acull hui la gira de ‘Les Europes Menudes’ amb el nou espectacle d’Escena Erasmus de la Universitat de València

Las Bruselitas, una de las escenas de «Europa, Cabaret del Desencant» amb la participació de Virgínia Ballester, actriu d’Ontinyent

Ontinyent acull hui dijous 2 de juliol l’espectacle “Europa, Cabaret del Desencant” del Projecte Teatral Europeu Escena Erasmus de la Universitat de València dins del programa ‘Les Europes Menudes’. Aquest acte està promogut pel programa Universitat i Societat UNISOCIETAT del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent.

El programa de ‘Les Europes Menudes’ pretén crear ponts de diàleg entre les diferents realitats locals de la gira i els estudiants-actors que representen onze ciutats europees. Aquesta iniciativa és possible gràcies al suport de la Universitat de València i de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Des de 2010, més de 20.000 persones han vist els espectacles a les diferents gires en què han participat al llarg de la geografia espanyola. Des de fa tres anys recorren municipis valencians. Fins a l’actualitat s’han dut a terme més de 40 representacions a la província de València que han estat vistes per 8.000 espectadors.

La proposta escènica d’aquest any és una peça de cabaret que serveix per posar en dubte les polítiques d’austeritat imperants a Europa. Europa, Cabaret del desencant, és el crit esperançat d’uns joves convençuts que és possible forjar un futur millor, tot i que l’Europa que habiten incite al desencant. Des de la seua perspectiva personal expliquen les misèries del seu país en un espectacle amb molts contrastos el format és un alegre cabaret que recorda als del Berlín dels anys 30. Destapa el costat més acre de la realitat europea: l’austeritat, la crisi, la immigració, la desigualtat, la injustícia, etcètera.

Després de la funció, es realitzarà un col·loqui amb el públic per parlar sobre la situació d’Europa i sobre la implicació de les realitats locals a través de la temàtica de les escenes representades.

L’acte servirà també per a fer balanç del curs que acaba i presentar la nova edició 2015-2016 d’UNISOCIETAT a Ontinyent. A l’acte assistirà l’Alcalde de la població, Jorge Rodríguez i el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla.

L’espectacle es podrà veure hui dijous 2 de juliol a les 19.00 h. al Teatre Echegaray. Les invitacions es poden recollir a la Consergeria de l’Aulari Nou del Campus d’Ontinyent (C / Echegaray, 3).