L’Eliana acull hui dimecres el nou espectacle d’Escena Erasmus a través del programa Unisocietat de la Universitat de València

L’Eliana acull hui dimecres el nou espectacle d’Escena Erasmus a través del programa Unisocietat de la Universitat de València

El programa de teatre i cultura ‘Les Menudes Europes’ visita aquest dimecres L’Eliana per primera vegada. Este programa ha estat posat en marxa conjuntament pel projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València i l’ Àrea de Cultura de la Diputació de València amb el patrocini del Vicerectorat de Projecció i Participació Territorial.

Els estudiants actors d’Escena Erasmus representaran a l’auditori del Centre Sociocultural de L’Eliana el seu nou espectacle “Europa, Cabaret del desencant”, un crit esperançat i extraordinari d’uns joves convençuts que és possible forjar un futur millor. Tot i que Europa, hui, siga tot un desencant. Des del projecte teatral europeu que aquest any està protagonitzat per onze actors de huit nacionalitats diferents es presenta la rabiosa diversió d’un cabaret dins un espai dominat per la desesperança, dins una Unió Europea de “demòcrates” i buròcrates, que fa sotragar els fonaments de la convivència en nom de l’austeritat.

L’espectacle parteix de peces escrites per a l’ocasió per un bon grapat de dramaturgs valencians i que han sorgit de la trobada entre els escriptors i els joves europeus, entre els autors trobem a Maribel Bayona, Xavi Puchades, Guada Sáez, Patricia Pardo, Eugenia Sancho, Pasqual Alapont, Javier Sahuquillo, Josep Lluís Sirera o Daniel Tormo.

Aquesta visita a l’Eliana s’emmarca dins de les activitats del programa Universitat i Societat (UNISOCIETAT) que l’Ajuntament de L’Eliana organitza conjuntament amb el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

Salva Torrent, nou alcalde de L'Eliana

Salva Torrent, nou alcalde de L’Eliana

Per al nou alcalde, Salva Torrent, la visita d’Escena Erasmus al municipi significa “rebre a un gran equip amb moltes capacitats d’atraure a públic de totes les edats, a l’Eliana sempre hem apostat per la cultura i Escena Erasmus és un exemple. Estic molt orgullós que hagen triat l’Eliana per representar el seu treball. És necessari recolzar als actors i a totes les persones que dediquen el seu temps a l’art. Estem esperant amb molt interès a que s’alce el teló hui dimecres. Espere que siga el principi d’una àmplia col·laboració”.

Aquest muntatge dirigit per Josep Valero i Anna Marí es podrá veure a l’Eliana aquest dimecres 1 de juliol a les 20 h. a l’Auditori del Centre Sociocultural de l’Eliana. L’entrada és gratuïta fins esgotar l’aforament.

En acabar la representació, el públic interessat podrà mantenir un col·loqui amb els actors i l’equip artístic per a reflexionar sobre la realitat europea que vivim des de les realitats locals.

Aquesta serà la segona vegada que aquest any ‘Les Europes Menudes’ visiten el Camp de Túria després de Gàtova i no será l’ultima ja que el proper divendres 3 de juliol es podrá veure també a Llíria.