Convocatòria a Premsa: L’Europa de l’austeritat escenificada a través del picardiós i desencantat cabaret d’11 actors d’Escena Erasmus

Convocatòria a Premsa: L’Europa de l’austeritat escenificada a través del picardiós i desencantat cabaret d’11 actors d’Escena Erasmus

Hora: 11 hores.
Dia: dilluns, 22 de juny.
Lloc: Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Sala Matilde Salvador.
Intervindran: ESPECTACLE DE CABARET i  intervencions del vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; Roberto García (Fundació SGAE) i els directors d’Escena Erasmus. També seran presents entre el públic alguns dels dramaturgs autors de l’obra.

Els mitjans assistents a la roda de premsa podran enregistrar la primera escena de d’Europa, cabaret del desencant, un crit a la política d’austeritat de la Unió Europea, que és el nou espectacle d’Escena Erasmus, un projecte teatral de la Universitat de València que va rebre el 2011 el premi Carlemany de la Joventut pel fet de ser una experiència pionera que acosta els Erasmus al teatre.

Des que es creara a la Universitat de València, altres universitats europees han seguit el seu exemple i han creat aquesta experiència.

L’escena que es representarà recull la tradició més picardiosa del cabaret berlinès i  nou actrius i dos actors –cadascun representa un país- expliquen les misèries del seu. L’alegria i vitalitat d’un espectacle que contrasta amb la revelació del costat més acre de la realitat europea.

A més de l’escenificació de l’inici del muntatge, durant la roda de premsa es donaran els detalls de la gira, ja que enguany Escena Erasmus també  portarà el seu espectacle nou a diversos municipis de la geografia valenciana.

Des de 2010, Escena Eramus ha realitzat diverses gires que han permès que més de 20.000 espectadors en tot Espanya coneguen aquest projecte teatral universitari. Escena Erasmus té el suport de la Universitat de València, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Fundació SGAE.

El projecte s’ha obert enguany a la creació contemporània; en l’elaboració de les escenes d’Europa, cabaret del desencant han participat nou dramaturgs valencians: Maribel Bayona, Xavier Puchades, Guada Sáez, Patri Pardo, Eugenia Sancho, Pasqual Alapont, Javier Sahuquillo, Josep Lluís Sirera i Daniel Tormo.