L’IVAJ porta la gira d’Escena Erasmus amb ‘El show del nou món’ a Alcoi, Bocairent, Vilafranca i la Mata

L’IVAJ porta la gira d’Escena Erasmus amb ‘El show del nou món’ a Alcoi, Bocairent, Vilafranca i la Mata

La gira es desenvolupa al novembre i ofereix funcions per a estudiants de Secundària i obertes al públic

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amb el suport del Carnet Jove, porta durant el mes de novembre el nou espectacle d’Escena Erasmus de la Universitat de València, titulat ‘El show del nou món’, a les dues capitals culturals valencianes 2020-2021, Alcoi i Bocairent i als municipis de Vilafranca i la Mata, dins de la gira ‘M’importa’.

El projecte teatral europeu arribarà a Alcoi el 5 de novembre; a Bocairent, el 6; a Vilafranca, el 26, i a la Mata, el 27 de novembre.

A cada localitat hi haurà dos tipus de funcions, una per a públic general que es realitzarà de vesprades, i una altra per a públic juvenil i instituts d’educació secundària que es realitzarà de matí i amb un col·loqui posterior.

La gira ‘M’importa’ de l’IVAJ acosta el darrer espectacle d’Escena Erasmus als instituts d’educació secundària de la localitat i de la comarca de manera completament gratuïta. La funció matinal està recomanada per als cursos de 4t d’ESO i 1r. de Batxillerat.

‘El show del nou món

A ‘El show del nou món’, una desena d’actors i actrius presenten la visió més crítica i mordaç de la realitat europea actual, afectada per les crisis sanitària i climàtica.

L’obra està protagonitzada per una companyia de còmics amb noms d’animals que ha muntat un «presumpte» espectacle de varietats per parlar del nou món en el qual està submergida la societat actual, però aquesta companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants , cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats.

Aquesta és la sinopsi de l’obra, amb un text «escrit des de l’humor i la distància, com un intent de comprensió del món en què vivim i del que ens està succeint com a espècie, i alhora, pretén ser un homenatge als còmics que es dediquen a alegrar la vida dels altres, cosa que ara mateixa se’ns fa molt necessària», segons la directora de l’espectacle, Anna Marí.

Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut, 2011; Premi Talent Jove, 2018 i Menció Especial del Patrimoni 2018 de la Pearle Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en què participen estudiants Erasmus i estudiants locals per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural de les ciutats d’acollida, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

Gira ‘M’importa’

L’any passat, la gira ‘M’importa’ va viatjar a Alacant, Castelló i Morella amb l’espectacle ‘Una cançó per a Europa «.

‘M’importa’ és un programa d’educació en valors que vol fer visible a la gent jove implicada, amb ganes de fer coses per canviar el món i, a el temps, vol compartir eines per poder fer-ho.

És un programa de compromís amb els valors que fan créixer llavors de solidaritat, d’empatia, de tolerància, de pau, de creació i de creativitat, de drets socials i de tantes altres coses que importen de veritat a la gent jove.

Per sol·licitar informació i reserves per a instituts d’educació secundària, cal dirigir-se a l’electrònic escena.erasmus@uv.es.

TROBARÀS TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE LA GIRA A: