Manises i Favara ja són part de Les Europes Menudes

Manises i Favara ja són part de Les Europes Menudes

Aquest passat cap de setmana la gira cultural de Les Europes Menudes posada en marxa per cinqué any consecutiu per Escena Erasmus-Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València va fer parada a dos nous pobles valencians: Manises (L’Horta) i Favara (Ribera Baixa).

Dos pobles que van acollir als components d’Escena Erasmus amb els braços oberts. El dissabte va tocar a Manises, el poble de la ceràmica, que des de ben matí va organitzar una preciosa ruta guiada pel seu museu de la ceràmica, l’edifici El Arte i el taller del ceramista Pepe Royo qui va donar una classe pràctica de modelatge a l’aire o torn. Aquesta ruta va ser dirigida pel regidor de cultura de l’Ajuntament de Manises i ceramista de professió, Xavier Morant.

Per a Morant “les obres de “Les Europes Menudes”, sempre tracten de temàtica social d’actualitat, l’any passat va ser «El circ de la frontera», i en aquest cas, «La fira invisible» ambdues obres tracten d’un tema molt actual, però des de punts de vista diferents: el refugiats”, i Manises havia d’acollir una iniciativa com aquesta que mescla, cultura i solidaritat posant en valor el nostre territori i el nostre patrimoni.

Al dia següent va ser el torn de Favara, el poble de la Ribera Baixa que va organitzar un migdia de convivència a l’agrupació de dones, l’associació de gent gran i la de boixeres de la població. L’espai de diàleg va ser d’un gran dinamisme i es va poder parlar de temes que afecten a la vida quotidiana de les persones, dels seus records i de les seues experiències amb altres cultures.

Ja per la vesprada, una casa de la cultura pràcticament plena va gaudir de l’obra «La Fira Invisible». La seua alcaldessa Oro Azorín, va voler agrair la presència d’Escena Erasmus al poble de Favara i va valorar molt positivament aquest programa cultural.

Aquesta setmana serà el torn d’Ontinyent, Potries i Anna, un municipi que serà el primer representant de la comarca de la Canal de Navarrés en la història de Les Europes Menudes.