M’importa no és sinònim de “jo ho vull tot”, és el contrari de “jo passe de tot”. Aquest programa d’educació en valors vol fer visible la gent jove implicada, amb ganes de fer coses per canviar el món i, alhora, vol compartir eines per poder fer-ho.

És un programa de compromís amb els valors que fan créixer llavors de solidaritat, d’empatia, de tolerància, de pau, de creació i de creativitat, de drets socials i de tantes altres coses que importen de veritat a la gent jove.

Dins d’aquest programa, el projecte teatral europeu Escena Erasmus ofereix el seu espectacle en municipis i teatres de les províncies d’Alacant i Castelló durant el mes de juny de 2021. Hi haurà dos tipus de funcions, unes per a públic general que es realitzaran de tardes i unes per a públic juvenil i instituts d’educació secundària (IES) que es realitzaran de demà. En aquesta ocasió Escena Erasmus presentarà el seu últim espectacle “El viatge impossible”. Després de cada funció es realitzarà un col·loqui amb els actors i el director.

“EL VIATGE IMPOSSIBLE”, L’ESPECTACLE D’AQUEST 2021

Sempre hem sentit curiositat per saber què hi havia més enllà de les muntanyes, de la mar, de les estreles. Hem construït la nostra història a base de viatges.

L’Europa que habitem és filla dels moviment dels antics pobladors, de les rutes dels exploradors, dels investigadors, dels emissaris, dels viatges dels soldats a les guerres, dels viatges dels pelegrins i dels estudiants que des del S. X han caminat pel continent per a ampliar els seus coneixements.

Però hui viatjar és complicat.

Hem viscut un any en què anar al poble del costat, a una altra comarca o a una altra autonomia era tot un viatge. Hem viscut uns mesos en què eixir a comprar era tot un viatge; en què traure el gos a passejar era tot un viatge.

Escena Erasmus ha pensat que, ara que no podem viatjar lluny, potser és moment de fer viatges de tornada. De conéixer els llocs d’on venim. De retrobar-nos amb carrers alliberats de trànsit. D’allunyar-se de llocs massificats. De tornar als pobles.

Així que presentem un espectacle sobre el viatge, ara que viatjar és complicat.

Senyores i senyors viatgers: benvingudes i benvinguts a bord. Vos demanem que apagueu tots els dispositius electrònics. No cal que vos cordeu el cinturó.

Estem preparats per a partir de nou.

EQUIP

Intèrprets: Nicolás Aranda (Illes Canàries), Arnaud Barennes (França), Sélune Cannizzo (França), Allegra Florioli (Itàlia), Elena Francés (País Valencià), Paloma Gros-Hostettler (Suïssa), i Kika Miederhoff (Alemanya)

Textos originals: Isabel Martí, Gemma Miralles, Guadalupe Sáez i Daniel Tormo

Coordinació de dramatúrgia: Daniel Tormo

Direcció: Josep Valero

Ajudant de direcció i cover: Andrea Caloxe

Moviment escènic i coreografíes: Júlia Cambra

Entrenament actoral i dicció: Anna Marí i Daniel Tormo

Disseny i realització d’escenografia: Los Reyes del Mambo

Composició musical i espai sonor: Panchi Vivó

Estilisme i realització de vestuari: Tonuca Belloch i María José Casero

Disseny de llums: José Martín Márquez

Cartell i disseny gràfic: Marina Rico

Direcció de gira i producció: María José Casero

Producció en gira: Lucas Sáez

Comunicació i cover: Cima Nadaf

Cap tècnic de companyia: Josep Maria Juncosa

Direcció del projecte Escena Erasmus: Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero

AQUESTA ÉS LA GIRA DE 2021:

VILAFRANCA
DIJOUS, 10 DE JUNY

Funcions: 15.30 h. per a l’IES i a les 19.00 h. per a públic general.
Casa de la Cultura “Sala Carles Pons”.

Entrada gratuïta fins a completar aforament.

CASTELLÓ DE LA PLANA
DIVENDRES, 11 DE JUNY

Funcions: 11 h. per als IES i 20 h. per a públic general.

Entrada gratuïta amb invitació que

es podrà recollir a la taquilla del Teatre Principal.

COCENTAINA
DIJOUS, 17 DE JUNY

Funcions: 12.30 h. Funció per a IES i 19.30 h. Funció per a públic general.

Centre Cultural “El Teular” de Cocentaina.

Entrada gratuïta fins a completar aforament.

INFORMACIÓ IMPORTANT:
Funció recomendada per als cursos de 4t. de l’ESO i 1er. de BATX. L’entrada a l’espectacle és completament gratuïta. El programa no cobreix les despeses de transport escolar dels instituts al teatre.

PROTOCOL COVID-19. OBLIGATORI L’ÚS DE LA MASCARETA, GEL HIDROALCOHÒLIC I DISTÀNCIA DE SEGURETAT ENTRE BUTAQUES. AFORAMENT REDUÏT AL 75%. #CULTURASEGURA