M’importa no és sinònim de “jo ho vull tot”, és el contrari de “jo passe de tot”. Aquest programa d’educació en valors vol fer visible la gent jove implicada, amb ganes de fer coses per canviar el món i, alhora, vol compartir eines per poder fer-ho.

És un programa de compromís amb els valors que fan créixer llavors de solidaritat, d’empatia, de tolerància, de pau, de creació i de creativitat, de drets socials i de tantes altres coses que importen de veritat a la gent jove.

Dins d’aquest programa, el projecte teatral europeu Escena Erasmus ofereix el seu espectacle en municipis i teatres de la Comunitat Valenciana durant el mes de juny de 2023. Hi haurà dos tipus de funcions, unes per a públic general que es realitzaran de vesprades i unes per a públic juvenil i instituts d’educació secundària (IES) que es realitzaran de demà. En aquesta ocasió Escena Erasmus presentarà el seu últim espectacle “El desig de la joventut”. Després de cada funció es realitzarà un col·loqui amb els actors i l’equip artístic.

UNA HISTÒRIA DE POR

La por és un sentiment necessari que, com a animals mamífers, ens permet estar alerta davant de perills que poden ser reals.
La por, també, és un torbament de l’ànima humana que pot ser provocat per moltes raons: per la consciència del pas del temps i de la finitud de la vida, per monstres reals i imaginaris o per una obscura herència atàvica que provoca que se’ns gele l’esperit quan ens enfrontem a certs tipus de foscor.
Hui, Europa s’enfronta de nou als seus monstres: els tambors de guerra i de mort retronen de nou al continent. L’obscuritat provocada per les bombes ens recorda que els humans som fràgils, de vegades miserables, i que tenim por.
Les joves d’Escena Erasmus hem decidit traure’ns les pors del més profund de les nostres ànimes i fer-les ballar i cantar damunt l’escenari.
Benvinguts a la nostra història. Entreu. No tingueu por.

EQUIP

Textos originals: Anna Marí, Daniel Tormo textos de les actrius d’Escena Erasmus 2023

Coordinació de dramatúrgia: Daniel Tormo

Intèrprets: Eli Buitrago (Bogotà D.C. –Colòmbia-), Mariana De Luca (La Paz – Chuquiago Marka –Bolívia-), Tobias Anton Eckstein (Bergish Gladbach – Nordrhein-Westfalen), Neus Francés Jordà (Muro – País Valencià), Patri Garrigues (Alzira – País Valencià), Emilia Levizzani (Sassuolo – Emilia Romagna), Lisa Marschner (Frankfurt am Main – Hessen), Eloïse O’Connor (Hertfordshire – England), Claudia Padilla (València – País Valencià),

Direcció: Josep Valero

Direcció de moviment escènic i coreografies: Julia Cambra

Entrenament actoral i dicció: Anna Marí Daniel Tormo

Disseny i realització d’escenografia: Los Reyes del Mambo

Música i espai sonor: Panchi Vivó

Cançó “No tinc por” escrita i composada per Claudia Padilla

Estilisme i realització de vestuariTonuca Belloch

Disseny de llums: José Martín Márquez

Cartell i disseny gràfic: Carlos García Salazar

Direcció de gira i producció: Daniel Tormo

Assistent de producció: Cecilia Bellentani

Comunicació: Mariana De Luca i Cecilia Bellentani

Cap tècnic de companyia: Josep Maria Juncosa

Direcció del projecte Escena Erasmus: Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero

Escena Erasmus és un projecte teatral europeu creat i dirigit per CRIT Companyia de Teatre (un grup d’Essent Creativa S.Coop.V.) i promogut i finançat pel Vicerectorat de Cultura i Societat i pel Vicerectorat d’Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat de València. Amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València.

Activitat subvencionada per:

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.