
M’importa no és sinònim de “jo ho vull tot”, és el contrari de “jo passe de tot”. Aquest programa d’educació en valors vol fer visible la gent jove implicada, amb ganes de fer coses per canviar el món i, alhora, vol compartir eines per poder fer-ho.
És un programa de compromís amb els valors que fan créixer llavors de solidaritat, d’empatia, de tolerància, de pau, de creació i de creativitat, de drets socials i de tantes altres coses que importen de veritat a la gent jove.
Dins d’aquest programa, el projecte teatral europeu Escena Erasmus ofereix el seu espectacle en municipis i teatres de les comarques de Castelló durant el mes de juny de 2022. Hi haurà dos tipus de funcions, unes per a públic general que es realitzaran de tardes i unes per a públic juvenil i instituts d’educació secundària (IES) que es realitzaran de demà. En aquesta ocasió Escena Erasmus presentarà el seu últim espectacle “El desig de la joventut”. Després de cada funció es realitzarà un col·loqui amb els actors i el director.



EL DESIG DE LA JOVENTUT
El desig de la joventut és un espectacle tendre, emotiu, divertit i esperançador sobre els anhels de la joventut europea.
Què desitgen els i les nostres joves? Com entenen la vida: l’amor, la família, el treball… Què esperen del futur? Què pensen de la guerra que ens ha tocat viure?
D’altra banda hem volgut preguntar-nos què és la joventut. És un fet biològic, o un estadi de la vida? És un col·lectiu? Poden sentir-se joves els que biològicament ja no ho són? Desitgem recuperar la joventut perduda?
Aquest any, “Any Europeu de la Joventut”, Escena Erasmus vol portar l’elixir de l’eterna joventut a tota la gent dels nostres pobles. I brindar per la pau.
EQUIP
Textos originals: Maribel Bayona, Anna Marí, Guadalupe Sáez, Daniel Tormo i Mohamed Dourasse
Coordinació de dramatúrgia i selecció musical: Daniel Tormo
Intèrprets: Gautier Basset (Issy-Les-Moulineaux, Île de France), Finja Bonekamp (Ostenfelde, Nordrhein-Westfalen), Paul Bosse (Neufahrn, Bayern), Mohamed Dourasse (Montefano, Marche), Sara Galbis (Ontinyent, País Valencià), Alan Goleac (Drogheda, Louth), Gabriella Guadagna (Palermo, Sicília), Pauline Jubil (Brest, Bretanya) i Marta Sawicka (Opole, Opolskie)
Direcció: Josep Valero
Ajudant de direcció: David Rodríguez
Moviment escènic i coreografies: Júlia Cambra
Monogràfic d’entrenament i cos actoral: María José Soler
Dicció i vocal coach: Anna Marí i Daniel Tormo
Disseny i realització d’escenografia: Carla Cea
Música i espai sonor: Panchi Vivó
Estilisme i realització de vestuari: Tonuca Belloch
Disseny de llums: José Martín Márquez
Cartell i disseny gràfic: Eva Roca – Idecrea School of Design
Direcció de gira i producció: Daniel Tormo
Assistent de producció: Anna Grzelak
Direcció en gira: Lucas Sáez
Comunicació en gira: Trisah Miró
Cap tècnic de companyia: Josep Maria Juncosa
Direcció del projecte Escena Erasmus: Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero
Una producció de l’Àrea de Cultura Diputació de València. Escena Erasmus és un projecte teatral europeu creat i dirigit per CRIT Companyia de Teatre i promogut i finançat pel Vicerectorat de Cultura i Societat i pel Vicerectorat d’Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat de València. Amb el patrocini del projecte de la Regidoria de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València i la col·laboració de Fundació SGAE.
