GIRA “LES EUROPES MENUDES”

“Les Europes Menudes” és un projecte escènic de gira promogut per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València que recull l’esperit nòmada del teatre i de la representació als pobles, amb una participació activa d’estudiants acollits per la Universitat de València dins del programa Erasmus i d’estudiants locals. La filosofia d’aquesta iniciativa és establir un pont de diàleg, convivència i col·laboració entre un grup de joves europeus i la vida social i cultural de cadascun dels municipis que visiten, no només per dinamitzar-la sinó per oferir una via de possibilitats de creixement a través de la reflexió al voltant del paper de la cultura.

Els objectius de el programa són:
1. Promoure la cultura de creació europea i les experiències d’intercanvi amb els pobles de les comarques valencianes.

2. Afavorir la veritable integració europea amb un paper actiu i protagonista dels joves estudiants.

3. Promoure una «cultura immersiva», que permeta experiències vitals orientades als pobles.

4. Activar la consciència i l’esperit crític de la ciutadania.

5. Posar en valor la cultura com a motor per al desenvolupament local dels nostres pobles i comarques.

6. Promoure la convivència i diàleg entre els col·lectius socials i culturals del municipi i una companyia d’artistes d’abast europeu.

EDICIÓ 2021

OBERT EL TERMINI DE SELECCIÓ D’AJUNTAMENTS QUE CONFORMARAN LA GIRA 2021 DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA. TROBARÀS ELS ENLLAÇOS I TOTA LA INFORMACIÓ A: FES CLIC ACÍ.

El teatre europeu arriba un any més a molts pobles de les comarques valencianes. Les nostres actrius i els nostres actors han nascut i han viscut a molts racons d’Europa i del món. Els pobles que visitarem també són Europa, la nostra Europa.

Volem que els pobles gaudisquen d’un espectacle de teatre, i que es propicie un espai de trobada que permeta una reflexió sobre què som i quines particularitats ens uneixen al nostre continent. També pretenem que els nostres actors coneguen els nostres pobles i la nostra cultura i parlen d’ella als seus països. “Les Europes Menudes” creen un pont de diàleg entre les nostres Europes locals i altres ciutats de tota Europa i del món.

“Les Europes Menudes” és un programa de gira posat en marxa per Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Escena Erasmus (Premi Carlemany de la Joventut de Parlament Europeu 2011 i Premi Europeu del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals, per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural del nostre país, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

EUROPA EN UN VIATGE

La identitat cultural europea ha estat forjada pels viatgers. Pels pelegrins que van transitar els primers itineraris espirituals que hui perduren, pels comerciants, pels artistes, pels escriptors. I també pels milers d’estudiants que, des de l’Edat Mitjana, van fer la seua ‘peregrinatio academica’ i van nodrir de sang les venes de la identitat europea. Els mateixos estudiants que hui anomenem Erasmus. En aquest temps en què no podem viatjar, en què els nostres itineraris s’acurten i estreten, i aprofitan l’avinentesa de l’Any Europeu del Ferrocarril 2021, Escena Erasmus vol reflexionar sobre el viatge. El gran viatge que defineix aquest projecte.

EQUIP

Ben prompte coneixeràs a tot l’equip que farà possible el nou espectacle d’Escena Erasmus. 

Direcció d’el projecte teatral europeu Escena Erasmus: CRIT Companyia de Teatre

Una producció de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Universitat de València (Vicerectorat de Cultura i Esport i Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació) amb el patrocini de l’Institut Valencià de la Joventut-IVAJ,  i Ajuntament de València-Turisme i Internacionalització i la col·laboració de Fundació General de la Universitat de València i Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV.

Amb el suport institucional de la Direcció General de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat Valenciana.

AQUESTA INICIATIVA COMPLEIX AMB ELS PROTOCOLS DE SEGURETAT I PROTECCIÓ DAVANT LA CRISI SANITÀRIA PROVOCADA PER LA COVID-19. CONSULTA ACÍ L’EXTRACTE DEL NOSTRE PLA DE PREVENCIÓ I CONTENCIÓ DAVANT LA COVID-19:

FES CLIC ACÍ
#CULTURASEGURA

GIRA 2021

EN AQUESTS MOMENTS ESTEM EN EL PROCÉS DE SELECCIÓ D’AJUNTAMENTS. BEN PROMPTE CONEIXERÀS TOTS ELS MUNICIPIS DE LA GIRA.