GIRA “LES EUROPES MENUDES”

“Les Europes Menudes” és un projecte escènic de gira promogut per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València que recull l’esperit nòmada del teatre i de la representació als pobles, amb una participació activa d’estudiants acollits per la Universitat de València dins del programa Erasmus i d’estudiants locals. La filosofia d’aquesta iniciativa és establir un pont de diàleg, convivència i col·laboració entre un grup de joves europeus i la vida social i cultural de cadascun dels municipis que visiten, no només per dinamitzar-la sinó per oferir una via de possibilitats de creixement a través de la reflexió al voltant del paper de la cultura.

Els objectius de el programa són:
1. Promoure la cultura de creació europea i les experiències d’intercanvi amb els pobles de les comarques valencianes.
2. Afavorir la veritable integració europea amb un paper actiu i protagonista dels joves estudiants.
3. Promoure una «cultura immersiva», que permeti experiències vitals orientades als pobles.
4. Activar la consciència i l’esperit crític de la ciutadania.
5. Posar en valor la cultura com a motor per al desenvolupament local dels nostres pobles i comarques.

EDICIÓ 2020

El teatre europeu arriba un any més a molts pobles de les comarques valencianes. Les nostres actrius i els nostres actors han nascut i han viscut a molts racons d’Europa i del món. Els pobles que visitarem també són Europa, la nostra Europa.

Volem que els pobles gaudisquen d’un espectacle de teatre, i que es propicie un espai de trobada que permeta una reflexió sobre què som i quines particularitats ens uneixen al nostre continent. També pretenem que els nostres actors coneguen els nostres pobles i la nostra cultura i parlen d’ella als seus països. “Les Europes Menudes” creen un pont de diàleg entre les nostres Europes locals i altres ciutats de tota Europa i del món.

“Les Europes Menudes” és un programa de gira posat en marxa per Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Escena Erasmus (Premi Carlemany de la Joventut de Parlament Europeu 2011 i Premi Europeu del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals, per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural del nostre país, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

ESCENA ERASMUS PRESENTA “EL SHOW DEL NOU MÓN”

Una companyia de còmics amb noms d’animals ha muntat un presumpte espectacle de varietats, que pretén parlar del nou món en què vivim. La companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats. El text, escrit des de l’humor i la distància, és un absurd intent de comprensió del món en què vivim i del que ens està succeint com a espècie, i al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que van dedicar la seua vida a alegrar la vida dels altres; cosa que ara se’ns fa molt necessària.

EQUIP

Intèrprets: Ellen Barnes (York-Regne Unit), Celia Burgos (Benigànim-Comunitat Valenciana), Sarah Grüninger (Marburg-Alemanya), Celio Hernández (Almansa-Castella la Manxa), Laura Magallón (València-Comunitat Valenciana), Cima Nadaf (Barquisimeto-Veneçuela), Núria Pareja (Énguera-Comunitat Valenciana), Eetu-Pekka Parkkinen (Joensuu-Finlàndia), Aaron Sánchez (Xest-Comunitat Valenciana) i Sergio Villa (Mislata-Comunitat Valenciana)
Text original: Daniel Tormo

Direcció: Anna Marí

Ajudant de direcció: Josep Valero
Moviment escènic i coreografies: María José Soler
Assistent d’escena, regidoria i cover: Andrea Caloxe
Disseny i realització d’escenografia: Luís Crespo
Disseny i realització de vestuari: Tonuca Belloch
Música i espai sonor: Panchi Vivó
Disseny de llums: José Martín Márquez
Cap tècnic de la companyia: Josep Maria Juncosa
Disseny gràfic: Marina Rico
Producció executiva: Daniel Tormo
Producció en gira: María José Casero
Direcció de gires: Josep Valero i Daniel Tormo

Direcció d’el projecte teatral europeu Escena Erasmus: CRIT Companyia de Teatre

Una producció de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Universitat de València (Vicerectorat de Cultura i Esport i Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació) amb el patrocini de l’Institut Valencià de la Joventut-IVAJ, Representació Permanent a Espanya de la Comissió Europea i Ajuntament de València-Turisme i Internacionalització i la col·laboració de Fundació General de la Universitat de València, Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV, Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València i La Escuela de Russafa.

Amb el suport institucional de la Direcció General de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat Valenciana.

AQUESTA INICIATIVA COMPLEIX AMB ELS PROTOCOLS DE SEGURETAT I PROTECCIÓ DAVANT LA CRISI SANITÀRIA PROVOCADA PER LA COVID-19. CONSULTA ACÍ L’EXTRACTE DEL NOSTRE PLA DE PREVENCIÓ I CONTENCIÓ DAVANT LA COVID-19:

FES CLIC ACÍ
#CULTURASEGURA

GIRA 2020

FES CLIC EN AQUEST ENLLAÇ: GIRA 2020