Durant l’edició 2013-2014 el projecte teatral europeu Escena Erasmus va celebrar el Cinqué Aniversari, i, per aques motiu, es van reunir els dies 4 i 5 d’abril de 2014 tots els antics alumnes d’aquest projecte procedents de 21 països europeus diferents.

Durant aquesta commemoració es va procedir a la lectura de la Declaració de València Escena Erasmus 2014: “Alguna cosa fa olor de podrit a Europa”, una frase extreta de Hamlet amb la que els joves, a través del teatre, pretenien captar l’atenció de governs, poders i ciutadans d’Europa, tot reclamant el dret a un futur de coneixement, justícia i llibertat per a Europa, en la seua diversitat cultural i en la seua unitat política.

Durant el curs ordinari es va produir l’espectacle El bombero de Bucarest, un homenatge a la literatura romanesa del segle XX en el que, a més, es va fer una reflexió crítica i social sobre la relació entre els països europeus de l’est d’Europa i els anomenats “primeres economies” del continent.

Durant aquest curs també se va celebrar la segona edició del programa Les Europes Menudes posat en marxa per Escena Erasmus i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València en el que es va realitzar el muntatge de l’espectacle “Después de Europa”, un text inèdit escrit per a l’ocasió per l’autor valencià Javier Sahuquillo i dirigit per Josep Valero amb el que vullguèrem crear un abans i un després en la forma de tractar les diferents reflexions sobre Europa que sempre reflectim als nostres espectacles. Amb aquesta producción visitàrem les localitats valencianes de Sellent, Titaigües, Albalat dels Tarongers, Xestalgar, Faura, Sumacàrcer, Castielfabib i Cofrents.

Tot seguint amb la implicació social d’Escena Erasmus en projectes de sensibilització de la ciutat, al desembre de 2013, co-organitzem junt a la Delegació de la Comunitat Valenciana d’ACNUR (UNHCR) la jornada “Un riu de música i poesía per ACNUR, emergencia a Síria: ajuda’ls a arrelar de nou les seues vides” al llit del Túria de la Ciutat de València.

Al mes de novembre de 2013 celebrem la segona edició del curs monogràfic “Noves vies per a la creació teatral: de la improvisació a la creació escènica” a càrrec de l’actor Carles Montoliu.

A l’abril de 2014, l’equip directiu participa en les Jornades de Teatre i Educació organitzades per la Xarxa Alcover a Sant Julià de Lòria (Andorra).

Durant el mes de maig de 2014 es crea la nova seu de Escena Erasmus a la ciutat de Càller a l’illa italiana de Sardenya, Scena Erasmus Cagliari, promoguda per la Scuola d’Arte Drammatica di Cagliari.

El 4 de juny de 2014, els alumnes-actors d’Escena Erasmus participaren en la jornada inaugural de l’EMAC 2014, el 43 Congres de la European Marketing Academy que es va celebrar a l’Auditori de la Facultat de Medicina.

Escena Erasmus

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.