El projecte Escena Erasmus, en el seu tercer any de vida, va apostar fermament per fer-se present a la societat valenciana i promocionar el potencial creatiu i solidari de la comunitat Erasmus arreu del nostre territori.
Començàrem el curs amb la mostra espectacle Street, en un carrer qualsevol a partir dels sketxos de revista de Harold Pinter, una proposta coral que mesclava l’element audiovisual i les cançons en directe.
Continuàrem al mes de maig amb la representació lliure del text Europa de David Greig, titulat per a aquesta ocasió com Frontera. Un colpidor muntatge on es parlava de les fronteres encara tancades d’una Unió Europea que encara vivia d’esquenes a la realitat de la postguerra exjugoslava.
De nou, durant aquest any es va guanyar, per tercera vegada consecutiva, el concurs estatal “Las Huellas de la Barraca” amb el projecte “Lorca, Calderón y los Estudiantes de Babel” que va estar dirigit pel director i catedràtic Antoni Tordera i que va visitar més de quaranta municipis de huit autonomies de l’Estat espanyol.
Amb motiu d’aquesta gira i amb l’estreta col·laboració d’Acció Cultural Espanyola del Govern d’Espanya creàrem el I Festival de Dins a les comarques centrals valencianes amb el suport també de la Diputació de València. Un festival que a partir de l’any següent es convertiria en Les Europes Menudes.
A banda de les produccions escèniques del curs Escena Erasmus també va ser protagonista del Marató de Poemes Solidaris organtitzat per l’associació Desde la Otra Orilla, en benefici d’ASPANION a l’abril de 2012.
Al juny de 2012, Escena Erasmus va participar en la jornada “Joventut, ocupació i formació a la Unió Europea, organitzada pel Parlament Europeu a la UPV.