El projecte teatral europeu Escena Erasmus, en el seu quart any de vida, va posar en marxa el nou programa de teatre, cultura i turisme rural: “Les Europes Menudes”, en el qual van col·laborar l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, els vicerectorats de Cultura i Igualtat i de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat de València, i va tenir el suport del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial. En el marc d’aquest nou programa es va produir l’espectacle “Los viajeros (Sueño de una noche de verano)”, un text d’Anna Marí i Daniel Tormo, amb direcció de Panchi Vivó. El programa “Las pequeñas Europas” va recórrer 8 pobles de la província de València (Petrés, Otos, Carrícola, Alfara de la Baronia, Aras de los Olmos, Sot de Xera, Sellent i Benigànim), a més de participar en el Festival de la Universitat d’Estiu de Gandia. Aquesta gira va comptar amb la participació, com a públic, de més de 2.300 persones. L’estrena de l’espectacle es va realitzar al claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València amb més de 600 persones de públic assistent, i es va retransmetre via streaming en alta definició pel canal de la Universitat, MèdiaUni.

Pel que fa al curs ordinari del programa Escena Erasmus, es van presentar a les proves de selecció més de 200 alumnes que representaven 19 països de la Unió Europea i 6 països d’Amèrica del Sud. Una vegada finalitzada la selecció, es van elegir 23 estudiants que representaven 14 països europeus. Durant el curs acadèmic, Escena Erasmus va portar a escena l’espectacle “Y cambiamos de vida”, amb textos i cançons gregues. També va realitzar la performance “Una Europa de les persones i la cultura” amb motiu de la presentació del Campus d’Excel·lència VLC-Campus a la Facultat de Filologia al febrer de 2013.

Cal destacar que durant l’any 2013 s’ha consolidat la xarxa europea d’Escena Erasmus –l’Erasmus Scene Network− a Marburg (Alemanya) i a Pàdua (Itàlia). També s’han potenciat els llaços de col·laboració amb la FGUV i el seu Centre de Documentació Europea, amb el qual s’estan realitzant estudis previs per a la presentació de l’Erasmus Scene Network als nous programes d’ajudes de la Unió Europea.

Cal destacar que al juliol de 2013 es va realitzar la primera trobada del programa Escena Erasmus amb l’equip directiu de l’associació ENCATC (European Network of Cultural Administration Training) a València, cosa que ens va permetre presentar el nostre projecte a Anvers el passat 7 de novembre davant tots els socis d’aquesta important xarxa de gestió cultural.

Per últim, Escena Erasmus va continuar amb les seues activitats de caràcter social amb l’objectiu d’involucrar els estudiants europeus Erasmus en la vida social i cultural del País Valencià. El 21 de maig, els alumnes d’Escena Erasmus van protagonitzar el “Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament” que es va realitzar a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València amb gran èxit d’assistència. El 20 de juny, alumnes músics d’Escena Erasmus participaren en l’acte “Músiques per la igualtat” del districte Benimaclet-Mestalla. El dia 16 d’octubre de 2013, Escena Erasmus va col·laborar amb la Marató Solidària en benefici de la Creu Roja a la sala Russafa de València.

A més, els antics alumnes d’Escena Erasmus han obert vies de col·laboració amb el col·lectiu “Fent Ciutat, iniciativa ciutadana per als barris del Nord de València”, amb el qual aviat es realitzaran accions escèniques per posar en valor el patrimoni industrial d’aquesta zona de la ciutat.

Escena Erasmus

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.