A finals de juliol de 2016, la Comissió Europea i l’Oficina d’Espanya aproven el projecte ERASMUS+ SCENE NETWORK (E+SCN), a través del programa Erasmus+ Estratègia KA2, sent el nostre el projecte millor valorat pel tribunal. E+SCN està liderat per la Fundació General de la Universitat de València. El projecte l’integren: CRIT Companyia de Teatre, com a soci artístic i tècnic i les universitats de Marburg i Pàdua.

Al novembre de 2016 se celebra el primer meeting del projecte E+SCN a la Universitat de València, on s’estableixen les línies de gestió que marcaran als 2 propers anys.

Escena Erasmus, inicia la seua huitena edició del projecte posant en marxa un ambiciós programa artístic d’instal·lació escènica amb motiu del 80 Aniversari de València, Capital de la República espanyola (1936-1937) titulat “1936-2025: La guerra civil europea ha començat” . Una reflexió àcida sobre l’Europa que estem vivint mitjançant una mirada no nostàlgica de les brigadistes internacionals que van jugar un paper fonamental durant la Guerra Civil espanyola. L’espectacle que també va comptar amb una instal·lació artística de l’escenògraf Luis Crespo en tot el conjunt del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va poder veure del 12 al 16 de desembre, penjant tots els dies el paper de localitats esgotades.

A primers de juny de 2017, se celebra la segona reunió de gestió del projecte E+SCN a la Universitat Philipps de Marburg (Alemanya) on es van celebrar rodes de premsa, trobades amb la comunitat universitària, tallers d’interpretació i reunions amb projectes alemanys d’integració social dels refugiats.

A finals de maig de 2017, Escena Erasmus presenta el seu segon espectacle de la “Trilogia de les Migracions”, un cicle que es va començar el 2016 amb “El circ de la frontera” i que durant aquest curs presenta “La fira invisible”. Aquest espectacle es va presentar al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, amb les entrades esgotades per a totes les representacions. Durant aquestes representacions es celebra la roda de premsa per a presentar la gira 2017 de Les Europes Menudes posada en marxa per cinquè any consecutiu amb l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

A l’espectacle “La fira invisible” participen com a dramaturgs Daniel Tormo, Guada Sáez, Gabi Ochoa, Javier Sahuquillo i Anna Marí, que a més dirigeix el muntatge.

Durant els mesos de juny i juliol es celebren les representacions de la gira de Les Europes Menudes per 19 municipis de la província de València: Quart de Poblet, Favara, València (festival Tercera Setmana), Requena, Xest, Loriguilla, Alzira, Alfara del Patriarca, Agullent, Benetússer, Manises, Ontinyent, Potries, Anna, Gandia, Alpuente, Manuel i la Font de la Figuera. El total de públic assistent a la gira va ser de 5.400 persones.

Escena Erasmus

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.