Què és Escena Erasmus?

El Projecte Teatral Europeu Escena Erasmus és un programa ideat i dirigit per CRIT Companyia de Teatre (Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero) per a la Universitat de València, promogut pels Vicerectorats de Cultura i Societat i Internacionalització i Multilingüisme.

Escena Erasmus és un projecte pioner a Europa, promotor de ciutadania europea, dirigit tant a estudiants locals com a internacionals Erasmus basat en la formació escènica i en la producció d’espectacles inèdits que ofereixen una reflexió crítica constant sobre Europa i sobre la nostra manera de ser europeus. Pretén aprofitar el potencial del programa Erasmus+ per promoure una creació intercultural de qualitat.

Escena Erasmus és un mètode cultural d’excel·lència que compta en les seues creacions amb professionals de les arts escèniques valencianes, espanyoles i europees i esdevé així aparador de la nova creació teatral.

Escena Erasmus ha engegat des de la Universitat de València diferents programes de gira amb l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, l’Institut Valencià de la Joventut-IVAJ, l’Agenda Valenciana Antidespoblació i la Comissió Europea a Espanya.

A més, Escena Erasmus ha creat la seua pròpia xarxa europea d’universitats, l’Erasmus Europe on Scene Network, amb seu a València (la ciutat que més Erasmus rep a Europa), que ha permés replicar el projecte a ciutats d’Itàlia, Alemanya o Polònia.

En la seua història, Escena Erasmus ha realitzat més de 15 espectacles que han girat per tota la geografia espanyola i que han estat vistos a la seu de la Comissió Europea, al Teatro Real de Madrid i a altres ciutats d’Itàlia o Alemanya. Els seus muntatges han estat vistos per més de 200.000 persones. Compta amb múltiples publicacions i treballs acadèmics de recerca. Hi han participat més de 300 alumnes, molts dels quals, a hores d’ara, són actors, actrius, dramaturgs, dramaturgues o productors i productores professionals.

Un dels seus projectes més consolidats, “Las Pequeñas Europas” permet difondre els valors fundacionals de la Unió Europea a les zones rurals. El seu objectiu no és només artístic sinó que cerca promoure una nova ciutadania europea a través de la cultura que afecte directament el desenvolupament rural de les regions més despoblades.

Escena Erasmus és Premi Europeu Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu; Premi 9 d’Octubre Lluís Vives del Consell de la Generalitat Valenciana; Menció d´Honor de la Lliga Europea d´Empreses d´Arts Escèniques PEARLE; Premi AVETID i Premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana, entre molts d’altres.

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.