El projecte Escena Erasmus, en el seu segon any de vida, ha estat guanyador nacional del Premi Carlemany de la Joventut, i guanyador europeu del tercer Premi Carlemany de la Joventut atorgat pel Parlament Europeu, per fomentar la cultura i l’europeïsme entre els joves europeus. Escena Erasmus s’ha convertit, així, en el primer projecte espanyol en guanyar un d’aquestos prestigiosos premis. Aquest premi ha permés als responsables d’Escena Erasmus exposar el projecte al Parlament Europeu.

Durant el curs ordinari 2010-2011 es van realitzar dues mostres-espectacle dedicades a les dramatúrgies franceses contemporànies. En el primer quadrimestre es va representar l’espectacle “Oh la là! (Tragicomèdia europea del s.XX)” a partir de textos francesos (Jean Tardieu, Ionesco, J.C. Grumberg, M. Simonot, L.C. Sirjacq) i cançons (Brel, Piaf, Brassens…). Al segon quadrimestre es realitza la segona dramatúrgia dedicada al panorama francés contemporani a través de l’espectacle “De chalets y familias” a partir de textos de Natacha de Pontcharra, Louise Doutreligne, Enzo Cormann o Noëlle Renaude, pertanyents a les noves corrents dramatúrgiques que han revolucionat la relació dels textos amb la representació i que revisen les convencions, les regles i les formes escèniques.

Per segon any consecutiu, Escena Erasmus, va guanyar el concurs d’Acción Cultural Española Las Huellas de La Barraca, que li va suposar finançar, produir i portar el seu espectacle El maravilloso retablo de las maravillas europeas a 38 ciutats, festivals de teatre i centres penitenciaris, projectant el nom i el prestigi de la nostra Universitat arreu de tot l’estat.

A més, durant les Falles de 2011 Escena Erasmus va col·laborar amb la falla Na Jordana creant una acció escènica dins del monument faller. Aquesta performance titulada “Benvinguts a l’infern” es va programar 5 passes diaris d’un recorregut teatralitzat per l’interior del monument faller amb il·luminació de Xarxa Teatre. Per aquesta activitat van passar més de 10.000 persones durant tota la setmana fallera.

Al mes de maig de 2011, i per iniciativa del propi grup d’alumnes es va realitzar l’acció de carrer Europrisión que es va representar amb gran èxit al Festival d’Arts de Carrer d’Elx. Una proposta de la què més tard, va sorgir la companyia de teatre Rocambolesc.

Escena Erasmus

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.