Al setembre de 2015, el nostre codirector Daniel Tormo participa en la primera edició del Foro Conecta2 a Europa, que va tindre lloc el 25 de setembre al Saló d’Actes de la Facultat de Filologia de la Universitat de València i on van participar els ponents Ignacio Samper (Director de la Oficina del Parlamento Europeo en España), Antonio Ariño (Vicerector de Cultura i Igualtat de la UV), Alfonso Alcántara (coach para la reinvención profesional, el empleo y el emprendimiento 2.0.) y Jane Bamford (directora territorial de Hays Recruiting Experts Worldwide).

Al novembre de 2015, la nostra col·laboradora i codirectora de projecte europeus, Paula Iranzo (Serveis Jurídics de la Fundació General de la Universitat de València) presenta en la XVI Assemble Anual de la Xarxa Anna Lindh a Espanya el projecte Escena Erasmus com a projecte exemplar de les bones practiques en l’educació no formal i intercultural al Mediterrani.

Al febrer de 2016, s’estrena a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València el primer espectacle de l’any titulat “Schengenland o el Turisme Nacional (UE)” amb textos de Laura Sanchis, Antonia Montaner, Carmen Valera, Francesc Sanguino i Robert March, i sota la coordinació dramatúrgica de Daniel Tormo i dirección escènica de Josep Valero i Maria José Soler.

Aquest espectacle és un treball que continua el camí que iniciàrem l’any passat amb “Europa, Cabaret del Desencant”, i que pretén establir un diàleg amb els dramaturgs actuals valencians en un intent de reflexionar sobre Europa a través dels ulls dels joves europeus que participen en aquest projecte. Un breu però intens recorregut per molts dels problemes reals d’aquesta Europa que s’està quedant en un no res.

Al maig de 2016 se presenta a La Nau ‘El circ de la frontera’, un espectacle dirigit per Anna Marí y amb escenes de Manuel Molins, Maribel Bayona, Jacobo Pallarés, Guada Sáez, Mertxe Aguilar, Daniel Tormo i Anna Marí. La producció, protagonitzada per dotze estudiants d’Espanya, Alemanya, Bèlgica, Grècia, Estònia, Regne Unit, Itàlia i Xile, va recórrer 21 poblacions de la província de València i més 1.800 quilòmetres de gira. El total de públic va superar les 5.300 persones.

El 18 de juliol de 2016, es va realitzar la plantació de ‘l’Arbre d’Europa’ al paratge de la font del Bolot de Macastre (la Foia de Bunyol). Un arbre que, en paraules dels directors d’Escena Erasmus: “es vol convertiren un símbol d’esperança i que també serà testimoni de l’aposta decidida de Macastre i d’Escena Erasmus per a que el projecte europeu tirre arrels i creixca a partir dels valors que defén el programa Les Europes Menudes; una Europa per als ciutadans i respectuosa amb el territori.

Escena Erasmus

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.