Escena Erasmus proposa un programa de gira amb l’Agenda Valenciana Antidespoblament AVANT de la Generalitat Valenciana moguts pel ferm compromís que aquest projecte ofereix una oportunitat de repensar el nostre món rural.
Escena Erasmus ofereix una oportunitat al municipi de dinamitzar la vida social i cultural local tot contrastant-la amb un grup d’estudiants-actors europeus i compartir entre totes i tots experiències que ens porten a reflexionar sobre la nostra manera de ser i participar en la construcció europea; i com la cultura pot ser una magnífica eina per a desenvolupar els nostres pobles a través de la col·laboració, la participació ciutadana i la creativitat.

Una gira per a repensar el nostre territori

Des d’Escena Erasmus entenem que:
– L’aproximació del medi rural des de la cultura s’ha de fer partint del reconeixement d’allò rural com a categoria cultural en si mateixa. Una cultura que ha de ser entesa des de la memòria col·lectiva i la cohesió social, des de la identitat i la perspectiva territorial i la projecció social del patrimoni. Una cultura, en definitiva, capaç de posar en valor i actualitzar patrimonis locals específics i que contribuïsca a reforçar el vincle individual i social -la confiança- amb el lloc i el territori.

– Les noves generacions, inserides en dinàmiques de mobilitat i treball més globals, poden jugar un paper clau a l’hora de desactivar la mirada paternalista i de postal que va caracteritzar els discursos sobre el medi rural construïts des de l’urbà i contribuir a l’actualització dels imaginaris tradicionals.

– La cultura com a eina de desenvolupament i transformació eficaç ha de sorgir i entendre des del territori, connectada a les seues necessitats socials i econòmiques: una cultura en relació directa i íntima amb el lloc, adherida als seus habitants.

– El rural -la dimensió “micro”- és sovint un espai privilegiat per a l’experimentació i per al desenvolupament de pràctiques culturals innovadores, capaços d’induir dinàmiques de canvi més àmplies a nivell social. El rural es pot posicionar, en determinats contextos i circumstàncies, com avantguarda.

Una oportunitat per a dinamitzar el municipi

La gira AVANT no només és un programa per apropar la cultura de creació europea a les zones rurals de l’interior valencià. És sobretot una oportunitat per al municipi per dinamitzar la vida social i cultural local contrastant-la amb un grup d’estudiants/actors europeus i compartir entre tots experiències que porten a reflexionar sobre la nostra manera
de ser europeus i les possibilitats que ens brinda el nostre territori per desenvolupar els nostres pobles a través de la cultura i el patrimoni.
Una jornada completa de convivència que acaba amb un espectacle i un col·loqui amb el públic per afavorir un clima de debat i generar unes conclusions que porten al municipi a fixar-se noves metes de desenvolupament.

“El desig de la joventut”, l’espectacle d’enguany!

El desig de la joventut és un espectacle tendre, emotiu, divertit i esperançador sobre els anhels de la joventut europea.
Què desitgen els i les nostres joves? Com entenen la vida: l’amor, la família, el treball… Què esperen del futur? Què pensen de la guerra que ens ha tocat viure?
D’altra banda hem volgut preguntar-nos què és la joventut. És un fet biològic, o un estadi de la vida? És un col·lectiu? Poden sentir-se joves els que biològicament ja no ho són? Desitgem recuperar la joventut perduda?
Aquest any, “Any Europeu de la Joventut”, Escena Erasmus vol portar l’elixir de l’eterna joventut a tota la gent dels nostres pobles. I brindar per la pau.

GIRA 2022:

ROSSELL
12 de juny.
VALLIBONA
18 de juny.
MATET
25 de juny.
GORGA
9 de juliol.
VISTABELLA DEL MAESTRAT
16 de juliol.