Escena Erasmus proposa un programa de gira amb l’Agenda Valenciana Antidespoblament AVANT de la Generalitat Valenciana moguts pel ferm compromís que aquest projecte ofereix una oportunitat de repensar el nostre món rural.
Escena Erasmus ofereix una oportunitat al municipi de dinamitzar la vida social i cultural local tot contrastant-la amb un grup d’estudiants-actors europeus i compartir entre totes i tots experiències que ens porten a reflexionar sobre la nostra manera de ser i participar en la construcció europea; i com la cultura pot ser una magnífica eina per a desenvolupar els nostres pobles a través de la col·laboració, la participació ciutadana i la creativitat.

Una gira per a repensar el nostre territori

Des d’Escena Erasmus entenem que:
– L’aproximació del medi rural des de la cultura s’ha de fer partint del reconeixement d’allò rural com a categoria cultural en si mateixa. Una cultura que ha de ser entesa des de la memòria col·lectiva i la cohesió social, des de la identitat i la perspectiva territorial i la projecció social del patrimoni. Una cultura, en definitiva, capaç de posar en valor i actualitzar patrimonis locals específics i que contribuïsca a reforçar el vincle individual i social -la confiança- amb el lloc i el territori.

– Les noves generacions, inserides en dinàmiques de mobilitat i treball més globals, poden jugar un paper clau a l’hora de desactivar la mirada paternalista i de postal que va caracteritzar els discursos sobre el medi rural construïts des de l’urbà i contribuir a l’actualització dels imaginaris tradicionals.

– La cultura com a eina de desenvolupament i transformació eficaç ha de sorgir i entendre des del territori, connectada a les seues necessitats socials i econòmiques: una cultura en relació directa i íntima amb el lloc, adherida als seus habitants.

– El rural -la dimensió “micro”- és sovint un espai privilegiat per a l’experimentació i per al desenvolupament de pràctiques culturals innovadores, capaços d’induir dinàmiques de canvi més àmplies a nivell social. El rural es pot posicionar, en determinats contextos i circumstàncies, com avantguarda.

Una oportunitat per a dinamitzar el municipi

La gira AVANT no només és un programa per apropar la cultura de creació europea a les zones rurals de l’interior valencià. És sobretot una oportunitat per al municipi per dinamitzar la vida social i cultural local contrastant-la amb un grup d’estudiants/actors europeus i compartir entre tots experiències que porten a reflexionar sobre la nostra manera
de ser europeus i les possibilitats que ens brinda el nostre territori per desenvolupar els nostres pobles a través de la cultura i el patrimoni.
Una jornada completa de convivència que acaba amb un espectacle i un col·loqui amb el públic per afavorir un clima de debat i generar unes conclusions que porten al municipi a fixar-se noves metes de desenvolupament.

“Una història de por”, l’espectacle d’enguany!

La por és un sentiment necessari que, com a animals mamífers, ens permet estar alerta davant de perills que poden ser reals.
La por, també, és un torbament de l’ànima humana que pot ser provocat per moltes raons: per la consciència del pas del temps i de la finitud de la vida, per monstres reals i imaginaris o per una obscura herència atàvica que provoca que se’ns gele l’esperit quan ens enfrontem a certs tipus de foscor.
Hui, Europa s’enfronta de nou als seus monstres: els tambors de guerra i de mort retronen de nou al continent. L’obscuritat provocada per les bombes ens recorda que els humans som fràgils, de vegades miserables, i que tenim por.
Les joves d’Escena Erasmus hem decidit traure’ns les pors del més profund de les nostres ànimes i fer-les ballar i cantar damunt l’escenari.
Benvinguts a la nostra història. Entreu. No tingueu por.

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.