GIRA “LES EUROPES MENUDES”

“Les Europes Menudes” és un projecte escènic de gira promogut per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València que recull l’esperit nòmada del teatre i de la representació als pobles, amb una participació activa d’estudiants acollits per la Universitat de València dins del programa Erasmus i d’estudiants locals. La filosofia d’aquesta iniciativa és establir un pont de diàleg, convivència i col·laboració entre un grup de joves europeus i la vida social i cultural de cadascun dels municipis que visiten, no només per dinamitzar-la sinó per oferir una via de possibilitats de creixement a través de la reflexió al voltant del paper de la cultura.

Els objectius de el programa són:
1. Promoure la cultura de creació europea i les experiències d’intercanvi amb els pobles de les comarques valencianes.

2. Afavorir la veritable integració europea amb un paper actiu i protagonista dels joves estudiants.

3. Promoure una «cultura immersiva», que permeta experiències vitals orientades als pobles.

4. Activar la consciència i l’esperit crític de la ciutadania.

5. Posar en valor la cultura com a motor per al desenvolupament local dels nostres pobles i comarques.

6. Promoure la convivència i diàleg entre els col·lectius socials i culturals del municipi i una companyia d’artistes d’abast europeu.

EDICIÓ 2021

El teatre europeu arriba un any més a molts pobles de les comarques valencianes. Les nostres actrius i els nostres actors han nascut i han viscut a molts racons d’Europa i del món. Els pobles que visitarem també són Europa, la nostra Europa.

Volem que els pobles gaudisquen d’un espectacle de teatre, i que es propicie un espai de trobada que permeta una reflexió sobre què som i quines particularitats ens uneixen al nostre continent. També pretenem que els nostres actors coneguen els nostres pobles i la nostra cultura i parlen d’ella als seus països. “Les Europes Menudes” creen un pont de diàleg entre les nostres Europes locals i altres ciutats de tota Europa i del món.

“Les Europes Menudes” és un programa de gira posat en marxa per Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Escena Erasmus (Premi Carlemany de la Joventut de Parlament Europeu 2011 i Premi Europeu del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals, per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural del nostre país, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

EL VIATGE IMPOSSIBLE

Sempre hem sentit curiositat per saber què hi havia més enllà de les muntanyes, de la mar, de les estreles. Hem construït la nostra història a base de viatges.

L’Europa que habitem és filla dels moviment dels antics pobladors, de les rutes dels exploradors, dels investigadors, dels emissaris, dels viatges dels soldats a les guerres, dels viatges dels pelegrins i dels estudiants que des del S. X han caminat pel continent per a ampliar els seus coneixements.

Però hui viatjar és complicat.

Hem viscut un any en què anar al poble del costat, a una altra comarca o a una altra autonomia era tot un viatge. Hem viscut uns mesos en què eixir a comprar era tot un viatge; en què traure el gos a passejar era tot un viatge.

Escena Erasmus ha pensat que, ara que no podem viatjar lluny, potser és moment de fer viatges de tornada. De conéixer els llocs d’on venim. De retrobar-nos amb carrers alliberats de trànsit. D’allunyar-se de llocs massificats. De tornar als pobles.

Així que presentem un espectacle sobre el viatge, ara que viatjar és complicat.

Senyores i senyors viatgers: benvingudes i benvinguts a bord. Vos demanem que apagueu tots els dispositius electrònics. No cal que vos cordeu el cinturó.

Estem preparats per a partir de nou.

GIRA 2021 LES EUROPES MENUDES:

EQUIP

Intèrprets: Nicolás Aranda (Illes Canàries), Arnaud Barennes (França), Sélune Cannizzo (França), Allegra Florioli (Itàlia), Elena Francés (País Valencià), Paloma Gros-Hostettler (Suïssa) i Kika Miederhoff (Alemanya)

Textos originals: Isabel Martí, Gemma Miralles, Guadalupe Sáez i Daniel Tormo

Coordinació de dramatúrgia: Daniel Tormo

Direcció: Josep Valero

Ajudant de direcció i cover: Andrea Caloxe

Moviment escènic: Júlia Cambra

Entrenament actoral i dicció: Anna Marí i Daniel Tormo

Disseny i realització d’escenografia: Los Reyes del Mambo

Composició musical i espai sonor: Panchi Vivó

Estilisme i realització de vestuari: Tonuca Belloch

Disseny de llums: José Martín Márquez

Cartell i disseny gràfic: Marina Rico

Direcció de gira i producció: María José Casero

Producció en gira: Lucas Sáez

Comunicació i cover: Cima Nadaf

Cap tècnic de companyia: Josep Maria Juncosa

Direcció del projecte Escena Erasmus: Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero

Una producció de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Universitat de València (Vicerectorat de Cultura i Esport i Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació) amb el patrocini de l’Institut Valencià de la Joventut-IVAJ,  i Ajuntament de València-Turisme i Internacionalització i la col·laboració de Fundació SGAE, Sala La Rambleta València, Fundació General de la Universitat de València i Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV.

Amb el suport institucional de la Direcció General de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat Valenciana.

AQUESTA INICIATIVA COMPLEIX AMB ELS PROTOCOLS DE SEGURETAT I PROTECCIÓ DAVANT LA CRISI SANITÀRIA PROVOCADA PER LA COVID-19. CONSULTA ACÍ L’EXTRACTE DEL NOSTRE PLA DE PREVENCIÓ I CONTENCIÓ DAVANT LA COVID-19:

FES CLIC ACÍ
#CULTURASEGURA

GIRA 2021

CONSULTA TOTS ELS DETALLS DE LA GIRA I DE LES REPRESENTACIONS ALS POBLES FEN CLIC ACÍ: GIRA LES EUROPES MENUDES 2021