GIRA “LES EUROPES MENUDES”

“Les Europes Menudes” és un projecte escènic de gira promogut per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València que recull l’esperit nòmada del teatre i de la representació als pobles, amb una participació activa d’estudiants acollits per la Universitat de València dins del programa Erasmus i d’estudiants locals. La filosofia d’aquesta iniciativa és establir un pont de diàleg, convivència i col·laboració entre un grup de joves europeus i la vida social i cultural de cadascun dels municipis que visiten, no només per dinamitzar-la sinó per oferir una via de possibilitats de creixement a través de la reflexió al voltant del paper de la cultura.

Els objectius de el programa són:
1. Promoure la cultura de creació europea i les experiències d’intercanvi amb els pobles de les comarques valencianes.

2. Afavorir la veritable integració europea amb un paper actiu i protagonista dels joves estudiants.

3. Promoure una «cultura immersiva», que permeta experiències vitals orientades als pobles.

4. Activar la consciència i l’esperit crític de la ciutadania.

5. Posar en valor la cultura com a motor per al desenvolupament local dels nostres pobles i comarques.

6. Promoure la convivència i diàleg entre els col·lectius socials i culturals del municipi i una companyia d’artistes d’abast europeu.

EDICIÓ 2023

El teatre europeu arriba un any més a molts pobles de les comarques valencianes. Les nostres actrius i els nostres actors han nascut i han viscut a molts racons d’Europa i del món. Els pobles que visitarem també són Europa, la nostra Europa.

Volem que els pobles gaudisquen d’un espectacle de teatre, i que es propicie un espai de trobada que permeta una reflexió sobre què som i quines particularitats ens uneixen al nostre continent. També pretenem que els nostres actors coneguen els nostres pobles i la nostra cultura i parlen d’ella als seus països. “Les Europes Menudes” creen un pont de diàleg entre les nostres Europes locals i altres ciutats de tota Europa i del món.

“Les Europes Menudes” és un programa de gira posat en marxa per Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Escena Erasmus (Premi Carlemany de la Joventut de Parlament Europeu 2011 i Premi Europeu del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals, per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural del nostre país, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

UNA HISTÒRIA DE POR

La por és un sentiment necessari que, com a animals mamífers, ens permet estar alerta davant de perills que poden ser reals.
La por, també, és un torbament de l’ànima humana que pot ser provocat per moltes raons: per la consciència del pas del temps i de la finitud de la vida, per monstres reals i imaginaris o per una obscura herència atàvica que provoca que se’ns gele l’esperit quan ens enfrontem a certs tipus de foscor.
Hui, Europa s’enfronta de nou als seus monstres: els tambors de guerra i de mort retronen de nou al continent. L’obscuritat provocada per les bombes ens recorda que els humans som fràgils, de vegades miserables, i que tenim por.
Les joves d’Escena Erasmus hem decidit traure’ns les pors del més profund de les nostres ànimes i fer-les ballar i cantar damunt l’escenari.
Benvinguts a la nostra història. Entreu. No tingueu por.

EQUIP

Textos originals: Anna Marí, Daniel Tormo i textos de les actrius d’Escena Erasmus 2023

Coordinació de dramatúrgia: Daniel Tormo

Intèrprets: Eli Buitrago (Bogotà D.C. –Colòmbia-), Mariana De Luca (La Paz – Chuquiago Marka –Bolívia-), Tobias Anton Eckstein (Bergish Gladbach – Nordrhein-Westfalen), Neus Francés Jordà (Muro – País Valencià), Patri Garrigues (Alzira – País Valencià), Emilia Levizzani (Sassuolo – Emilia Romagna), Lisa Marschner (Frankfurt am Main – Hessen), Eloïse O’Connor (Hertfordshire – England), Claudia Padilla (València – País Valencià),

Direcció: Josep Valero

Direcció de moviment escènic i coreografies: Julia Cambra

Entrenament actoral i dicció: Anna Marí i Daniel Tormo

Disseny i realització d’escenografia: Los Reyes del Mambo

Música i espai sonor: Panchi Vivó

Cançó “No tinc por” escrita i composada per Claudia Padilla

Estilisme i realització de vestuari: Tonuca Belloch

Disseny de llums: José Martín Márquez

Cartell i disseny gràfic: Carlos García Salazar

Direcció de gira i producció: Daniel Tormo

Assistent de producció: Cecilia Bellentani

Comunicació: Mariana De Luca i Cecilia Bellentani

Cap tècnic de companyia: Josep Maria Juncosa

Direcció del projecte Escena Erasmus: Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero

Escena Erasmus és un projecte teatral europeu creat i dirigit per CRIT Companyia de Teatre (un grup d’Essent Creativa S.Coop.V.) i promogut i finançat pel Vicerectorat de Cultura i Societat i pel Vicerectorat d’Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat de València. Amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València.

Una producció de:

Activitat subvencionada per:

ÚLTIMES FUNCIONS DE LA GIRA 2023:

BUNYOL
DIVENDRES, 7 DE JULIOL DE 2023

20 H. SALA POLIVALENT “EL MERCADO”

ENTRADA LLIURE.

SERRA
DIUMENGE, 9 DE JULIOL DE 2023

19.30 H. CASA DE LA CULTURA

ENTRADA LLIURE.

GANDIA (UEG)
DIVENDRES, 14 DE JULIOL DE 2023

21.30 H. JARDINS DE LA MARQUESA

ENTRADA LLIURE.

CÀRCER
DISSABTE, 15 DE JULIOL 2023

HORA PER CONFIRMAR.

ENTRADA LLIURE.

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.