GIRA “LES EUROPES MENUDES”

“Les Europes Menudes” és un projecte escènic de gira promogut per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València que recull l’esperit nòmada del teatre i de la representació als pobles, amb una participació activa d’estudiants acollits per la Universitat de València dins del programa Erasmus i d’estudiants locals. La filosofia d’aquesta iniciativa és establir un pont de diàleg, convivència i col·laboració entre un grup de joves europeus i la vida social i cultural de cadascun dels municipis que visiten, no només per dinamitzar-la sinó per oferir una via de possibilitats de creixement a través de la reflexió al voltant del paper de la cultura.

Els objectius de el programa són:
1. Promoure la cultura de creació europea i les experiències d’intercanvi amb els pobles de les comarques valencianes.

2. Afavorir la veritable integració europea amb un paper actiu i protagonista dels joves estudiants.

3. Promoure una «cultura immersiva», que permeta experiències vitals orientades als pobles.

4. Activar la consciència i l’esperit crític de la ciutadania.

5. Posar en valor la cultura com a motor per al desenvolupament local dels nostres pobles i comarques.

6. Promoure la convivència i diàleg entre els col·lectius socials i culturals del municipi i una companyia d’artistes d’abast europeu.

EDICIÓ 2024

El teatre europeu arriba un any més a molts pobles de les comarques valencianes. Les nostres actrius i els nostres actors han nascut i han viscut a molts racons d’Europa i del món. Els pobles que visitarem també són Europa, la nostra Europa.

Volem que els pobles gaudisquen d’un espectacle de teatre, i que es propicie un espai de trobada que permeta una reflexió sobre què som i quines particularitats ens uneixen al nostre continent. També pretenem que els nostres actors coneguen els nostres pobles i la nostra cultura i parlen d’ella als seus països. “Les Europes Menudes” creen un pont de diàleg entre les nostres Europes locals i altres ciutats de tota Europa i del món.

“Les Europes Menudes” és un programa de gira posat en marxa per Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Escena Erasmus (actual Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes i Premi Europeu Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu, entre d’altres) és un projecte internacional pioner a Europa de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals, per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural del nostre país, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

L’ESPECTACLE D’ENGUANY:

QUI SOC JO QUAN NINGÚ EM MIRA

Escena Erasmus, en aquest quinzé espectacle, ha decidit parlar sobre la identitat. Perquè… què és allò que ens defineix? Què és el que fa que ens sentim part d’un poble, d’un país, d’un equip de futbol, d’una ideologia, d’una comunitat de persones, d’algun lloc?

A partir dels testimonis i reflexions de les actrius i actors que veureu a l’escenari, provinents de cinc estats diferents, hem preparat aquest espectacle per a pensar qui som i per què. Però també per a celebrar, amb un enorme somriure, que vivim en un lloc –Europa- que encara ens permet parlar públicament del que sentim i volem.

En un món convuls, de nou amenaçat per l’horror de la guerra, la mentida i l’absolutisme, però també per l’individualisme, l’autocensura i la projecció distorsionada del “jo” al món virtual, hem decidit parar-nos a pensar sobre qui som realment.

Perquè qui eres tu quan ningú et mira?

EQUIP

Textos originals: Daniel Tormo i Anna Marí. Amb textos dels propis actors. | Coordinació de dramatúrgia: Daniel Tormo | Direcció: Josep Valero | Direcció de moviment escènic i coreografies: Júlia Cambra | Intèrprets: Alice Vaccaro, Carlos Baixauli, Doucia López-Pueyo, Fabiana Quattrone, Giulia Sbraccia, Julie Mendez,  June Otxoantesana, Leonie Ronja, Luca Tinaro, Marta Toso, Sandra Pombo i Sara Olivas | Veu en off: Joaquín Camps | Assistent de direcció, cover i dicció espanyola i valenciana: Claudia Padilla | Entrenament actoral: Anna Marí i Daniel Tormo | Realització d’escenografia i utillatge: Carla Cea | Composició musical i espai sonor: Panchi Vivó | Disseny de vestuari i realització: Tonuca Belloch | Projecte de Maquillatge i Perruqueria: Grau Caracterització de l’IES La Patacona d’Alboraia | Disseny de llums i regidoria tècnica: José Martín Márquez | Disseny d’espai sonor i regidoria tècnica: Cotu Peral | Cartell i disseny gràfic: Núria Pareja |

Escena Erasmus és el projecte teatral de la Universitat de València. Promogut i finançat pel Vicerectorat de Cultura i Societat i pel Vicerectorat d’Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat de València. Gestionat per la Fundació General de la Universitat de València.

Agraïments: Equip de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València i Equip de Consergeria del l’Edifici del Màster Universitari de Professorat en Educació Secundària.

Una producció de:

Amb el suport de:

GIRA 2024:

Els horaris de les funcions a aquesta publicació són aproximats. Per favor, comproveu els horaris oficials a les publicacions que farem a les nostres xarxes socials (facebook i instagram). 

VALÈNCIA
29, 30 i 31 de maig

Centre Cultural La Nau de la UV

19 h.

Entrades: www.latenda.es/entrades

GANDIA
6 DE JUNY

TEATRE SERRANO DE GANDIA, 20 h.

Reserva d’invitacions:

https://events.fundacio.es/e/2085/teatre-escena-erasmus

EL GENOVÉS
8 DE JUNY

Auditori Municipal, 19 h.

Entrada lliure fins a completar aforament.

TURÍS
16 DE JUNY

Teatre Ideal, 19 h.

Entrada lliure fins a completar aforament.

ONTINYENT
27 DE JUNY

Teatre Echegaray, 19 h.

Recollida d’invitacions a la Consergeria

del Campus d’Ontinyent.

XIRIVELLA
29 DE JUNY

Teatre Auditori, 22 h.

Invitacions a:

https://www.giglon.com/todos?idEvent=qui-soc-jo-quan-ningu-em-mira-xirivella

 

CARCAIXENT
5 DE JULIOL

MERCAT DE RIBERA, 20 h.

Entrada lliure fins a completar aforament.

EL PALOMAR
6 DE JULIOL

Auditori del Centre Cultural, 20 h.

Entrada lliure fins a completar aforament.

NAVARRÉS
12 DE JULIO

Auditorio Municipal, 20 h.

Entrada libre hasta completar aforo.

GESTALGAR
13 DE JULIO

CASA DE LA CULTURA, 20 h.

Entrada libre hasta completar aforo.

CARRÍCOLA
14 DE JULIOL

FI DE GIRA

Celebracions durant tota la jornada.

Horari de la funció: 21 h. en la Plaça Major

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.