GIRA “LES EUROPES MENUDES”

“Les Europes Menudes” és un projecte escènic de gira promogut per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València que recull l’esperit nòmada del teatre i de la representació als pobles, amb una participació activa d’estudiants acollits per la Universitat de València dins del programa Erasmus i d’estudiants locals. La filosofia d’aquesta iniciativa és establir un pont de diàleg, convivència i col·laboració entre un grup de joves europeus i la vida social i cultural de cadascun dels municipis que visiten, no només per dinamitzar-la sinó per oferir una via de possibilitats de creixement a través de la reflexió al voltant del paper de la cultura.

Els objectius de el programa són:
1. Promoure la cultura de creació europea i les experiències d’intercanvi amb els pobles de les comarques valencianes.

2. Afavorir la veritable integració europea amb un paper actiu i protagonista dels joves estudiants.

3. Promoure una «cultura immersiva», que permeta experiències vitals orientades als pobles.

4. Activar la consciència i l’esperit crític de la ciutadania.

5. Posar en valor la cultura com a motor per al desenvolupament local dels nostres pobles i comarques.

6. Promoure la convivència i diàleg entre els col·lectius socials i culturals del municipi i una companyia d’artistes d’abast europeu.

EDICIÓ 2023

El teatre europeu arriba un any més a molts pobles de les comarques valencianes. Les nostres actrius i els nostres actors han nascut i han viscut a molts racons d’Europa i del món. Els pobles que visitarem també són Europa, la nostra Europa.

Volem que els pobles gaudisquen d’un espectacle de teatre, i que es propicie un espai de trobada que permeta una reflexió sobre què som i quines particularitats ens uneixen al nostre continent. També pretenem que els nostres actors coneguen els nostres pobles i la nostra cultura i parlen d’ella als seus països. “Les Europes Menudes” creen un pont de diàleg entre les nostres Europes locals i altres ciutats de tota Europa i del món.

“Les Europes Menudes” és un programa de gira posat en marxa per Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Escena Erasmus (Premi Carlemany de la Joventut de Parlament Europeu 2011 i Premi Europeu del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals, per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural del nostre país, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

UNA HISTÒRIA DE POR

La por és un sentiment necessari que, com a animals mamífers, ens permet estar alerta davant de perills que poden ser reals.
La por, també, és un torbament de l’ànima humana que pot ser provocat per moltes raons: per la consciència del pas del temps i de la finitud de la vida, per monstres reals i imaginaris o per una obscura herència atàvica que provoca que se’ns gele l’esperit quan ens enfrontem a certs tipus de foscor.
Hui, Europa s’enfronta de nou als seus monstres: els tambors de guerra i de mort retronen de nou al continent. L’obscuritat provocada per les bombes ens recorda que els humans som fràgils, de vegades miserables, i que tenim por.
Les joves d’Escena Erasmus hem decidit traure’ns les pors del més profund de les nostres ànimes i fer-les ballar i cantar damunt l’escenari.
Benvinguts a la nostra història. Entreu. No tingueu por.

EQUIP

Textos originals: Anna Marí, Daniel Tormo i textos de les actrius d’Escena Erasmus 2023

Coordinació de dramatúrgia: Daniel Tormo

Intèrprets: Eli Buitrago (Bogotà D.C. –Colòmbia-), Mariana De Luca (La Paz – Chuquiago Marka –Bolívia-), Tobias Anton Eckstein (Bergish Gladbach – Nordrhein-Westfalen), Neus Francés Jordà (Muro – País Valencià), Patri Garrigues (Alzira – País Valencià), Emilia Levizzani (Sassuolo – Emilia Romagna), Lisa Marschner (Frankfurt am Main – Hessen), Eloïse O’Connor (Hertfordshire – England), Claudia Padilla (València – País Valencià),

Direcció: Josep Valero

Direcció de moviment escènic i coreografies: Julia Cambra

Entrenament actoral i dicció: Anna Marí i Daniel Tormo

Disseny i realització d’escenografia: Los Reyes del Mambo

Música i espai sonor: Panchi Vivó

Cançó “No tinc por” escrita i composada per Claudia Padilla

Estilisme i realització de vestuari: Tonuca Belloch

Disseny de llums: José Martín Márquez

Cartell i disseny gràfic: Carlos García Salazar

Direcció de gira i producció: Daniel Tormo

Assistent de producció: Cecilia Bellentani

Comunicació: Mariana De Luca i Cecilia Bellentani

Cap tècnic de companyia: Josep Maria Juncosa

Direcció del projecte Escena Erasmus: Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero

Escena Erasmus és un projecte teatral europeu creat i dirigit per CRIT Companyia de Teatre (un grup d’Essent Creativa S.Coop.V.) i promogut i finançat pel Vicerectorat de Cultura i Societat i pel Vicerectorat d’Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat de València.

Una producció de:

ÚLTIMES FUNCIONS DE LA GIRA 2023:

    FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

    Tens experiència teatral? No

    Accepte les condicions d'inscripció descrites en les FAQs, les condicions d'us y la política de privadesa.